Puhovski i Raspudić za RTL: ‘Da ste isključili ton, vidjeli biste staloženu osobu i jednog nervoznog muškarca’

Foto: RTL

Na pitanje tko je pobjednik RTL-ovog Duela Puhovski je kazao kako su oboje bili jednako dobri

Politički analitičari Žarko Puhovski i Nino Raspudić za RTL su komentirali RTL-ov Duel. Na pitanje tko je pobjednik RTL-ovog Duela Puhovski je kazao kako su oboje bili jednako dobri.

“Čini mi se da je izjednačeno. Što je uspjeh za Kolindu Grabar-Kitarović jer se očekivala uvjerljiva pobjeda Zorana Milanovića”, kazao je Puhovski.

S njim se slaže i Nino Raspudić koji je naglasio kako je na kraju bilo izjednačeno.

“U debati koju nije mogao izgubiti ni na koji način, izgleda da Milanović nije pobijedio, a Grabar-Kitarović u debati u kojoj nije mogla pobijediti, nije izgubila”, dodao je Raspudić.

“Radi se o razlici između sadržaja i forme jer televizija je specifičan medij, ona sama po sebi spljoštava poruku. Milanović se pomalo prekomplicirano obraćao dok su, čini se, Kolindi-Grabar Kitarović odgovarale ove kratke runde od 30-ak sekundi. Ona je držala svojih pet-šest fraza i nije se dala smest. Bila je smirenija, a govor tijela joj je bio govor osobe koja točno zna što govori, koja govori prave stvari iako to odudara od stvarnosti dok je Milanović sadržajnonudio bolje stvari, bolje argumente. Imao je neku nervozu i taj problem prehlade pa je odavao fizički drugačiji dojam. U sadržajnom je smislu Milanović bio bolji, no u formalnom, da ste isključili ton, mogli ste vidjeti jednu staloženu osobu i jednog nervoznog muškarca. Tako da, kad se sve skupa zbroji, iznenađujući je to remi”, pojasnio je Raspudić.

Dodao je kako je Milanović trebao ranije pojasniti gledateljima da je prehlađen, kako bi mogao obrisati nos. “Bolje imati rupčić nego se boriti s hunjavicom i šmrcati”, kazao je.

Jedna od najvažnijih poruka u duelu, smatra Puhovski, bila je da se njih dvoje ne podnose. “To je poruka koja je curila iz svake teme”, dodaje.

“Druga poruka je bila da je Zoran Milanović pokušao uzeti i njezin mikrofon, mikrofon voditelja, sam je sebi postavljao pitanja… Pokušavao je držati banku, kako se kaže u krčmama na rubu grada. To su bile poruke u podlozi” smatra Puhovski.

Dodaje kako je Milanović stalno griješio stalno spominjenjući HDZ. “Na taj je način radio za Vasu Brkića, na neki je način radio na homogenizaciji HDZ-a. HDZ se u prvom krugu izbora raspao na 2 prema 1, a on napada i napada HDZ. Ne vodstvo HDZ-a, već HDZ i tjera ljude zajedno, što nije logično. S druge strane, gospođa Grabar-Kitarović ljude iz SDP-a niti jednom nije spomenula”, kaže Puhovski.

Dodao je kako, usprkos činjenici što su joj argumenti bili pomalo plitki, djelovali su ravnopravni.

Raspudić je dodao kako je potrebno naglasiti, kada je televizija u pitanju, da kamera sve vidi i sve prenaglašava.

“Na televiziji je bolje nastupiti malo smirenije, osobito u slučaju kolerika kakav je Milanović. Tu je Kolinda Grabar-Kitarović ispala da je taman, a Milanović je izgledao prenaglašen i preagresivan”, dodao je Raspudić.

Kaže kako su na trenutke djelovali kao stereotipan bračni par koji se ne razumije.
Vijesti.hr
Foto: RTL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari