Pulski gimnazijalci koji su bili u Veneciji bit će dva tjedna u kućnoj izolaciji!

Ilustracija

Ravnatelj gimnazije zabrinut je i za ostale autobuse iz Hrvatske koji su išli u Italiju

Pulski gimnazijalci koji su u subotu boravili u Veneciji na tradicionalnom karevalu, vratili su se kućama. Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regije Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusu, stoga će djeca i profesori nakon izleta dva tjedna biti u kućnoj izolaciji, javlja Regional Express.

Riječ je 42 učenika

Kućna izolacija znači ne izlaziti iz kuće, a ne samo ne ići u školu, naglasila je dr. Jasna Valić, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Ravnatelj Gimnazije prof. Filip Zorićić za Regional Express je potvrdio kako se radi o ukupno 42 djece i četiri profesora koji su bili na izletu i koji prema uputama Zavoda moraju ostati kod kuće.

”Noćas poslije ponoći dobili smo sljedeću informaciju od Zavoda za javno zdravstvo: ‘Lombardija i Veneto proglašene su područjem rizika za zarazu korona virusom pa djeca i profesori koji su se vratili s izleta iz Venecije trebaju ostati 14 dana kod kuće u izolaciji. Ujutro ćemo napraviti službenu proceduru a Vas molim da ih što prije obavijestite da ne dolaze u školu.’

Nakon primitka ove poruke odmah smo javili učenicima i profesorima da ostanu kući, a ako su bili u kontaktu s nekim da i oni ostanu kod kuće. Napravili smo sve moguće što je bilo u našoj moći i sada ćemo vidjeti kakva će biti situacija tijekom dana, što kažu Županija, Ministarstvo obrazovanja i Zavod za javno zdravstvo”, kaže Zoričić te dodaje kako je put prošao najnormalnije, nitko niti na granici niti u Italiji nije spominjao ikakve potencijalne probleme.

”Prošli su sve granice tamo, granice nazad, ulaz u Veneciju, rampu, nitko im nije ništa rekao, pustili su ih bez problema kroz granicu…i nismo jedini koji smo išli na Karneval; bilo je još autobusa iz drugih krajeva Hrvatske, i to ne samo drugih škola nego i ostalih građana što je po meni još veći problem jer tko će njima sada ući u trag?!”, dodao je.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari