RADOVI ODLIČNO NAPREDUJU

Puni Ipsilon do tunela Učka otvorit će se puno prije roka

Foto: Glas Istre

Jučerašnje otvaranje Parka narodnog ustanka u Pazinu, gdje je Bina Istra bila donator, bila je prigoda da novinari Glasa Istre upitaju direktora upravljanja i održavanja Christiana Santalezu kako napreduju radovi na Ipsilonu.

– Za sad smo jako zadovoljni. I danas se odvijaju intenzivni radovi na preostalih 16 kilometara ceste do tunela Učka. Možemo najaviti da bismo tijekom ovog ljeta, i prije roka, pustili cijelu tu dionicu u promet, znači svih 30-ak kilometara od Rogovića do tunela Učka u punom profilu, kazao je Santaleza.

Pohvalio je suradnju s Gradom Pazinom prilikom gradnje autoceste te se i zahvalio građanima na strpljenju. Napomenuo je da je započela obnova oštećenih dijelova lokalnih i nerazvrstanih cesta koje je koristila građevinska mehanizacija prilikom izgradnje autoceste, a ti će se radovi nastaviti u idućih mjesec i pol dana.

– Očekujemo da će se tijekom srpnja sva mehanizacija povući, i da će se lokalni promet vratiti u normalu, kazao je Santaleza.

Istaknuo je da su od tisuću angažiranih radnika na gradnji autoceste većina iz lokalnih građevinskih firmi, što je u neizvjesnim razdobljima, poput sadašnje koronakrize, pozitivna okolnost, a s time će se i nastaviti prilikom izgradnje druge cijevi tunela Učka.

Video dana:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views