'SVIMA GOVORI RAZLIČITE STVARI'

Putin gubi koordinaciju, mnogi misle da je obolio od raka: Sve je veći strah da bi mogao lansirati nuklearnu borbu

Foto: Twitter

Boležljiv Vladimir Putin postaje sve hrabriji i tajnovitiji sa svojim taktikama na bojnom polju, upozorili su upućeni izvori u Kremlju, piše The Sun.

Rečeno je da Putin donosi nepromišljene odluke bez konzultacija sa svojim vojnim zapovjednicima u pokušaju da ojača svoju neuspjelu invaziju na Ukrajinu.

Izvori kažu da je predsjednik navodno obolio od raka i da gubi svu koordinaciju, ali i da je prestao komunicirati sa svojim savjetnicima.

‘Putin svima govori različite stvari’

I dok Putin pokušava spriječiti svoj poraz, mnogi strahuju kako bi on mogao izazvati razorni nuklearni sukob. Moskovska elita izgubila je povjerenje u vođu, izazivajući zabrinutost zbog njegova sve bizarnijeg ponašanja dok se bori da zadrži svoju poziciju moći.

Visokopozicionirani državni službenici, parlamentarni zastupnici i rukovoditelji u javnim i privatnim tvrtkama sada su The Telegraphu otkrili razmjere Putinove silazne putanje. Jedan čelnik državne banke rekao je da Putin provodi odluke isključivo bez konzultacija.

“Nitko nikome ništa ne objašnjava. Postoji totalni nedostatak koordinacije. To je nered. Putin svima govori različite stvari. Što smo radili u Harkivu? Nitko nema pojma – ni političari ni vojska. Jednostavno se dogodilo.”

‘Ukrajina nema pravo poraziti nas’

Putinov nedostatak stabilnog vodstva doveo je do smanjenja iskrene podrške ratu.

“Nekada je bilo onih dužnosnika koji su govorili da imaju ‘šefa’, a on bi ujedinio društvo. Sada svi shvaćaju da to nije tako. Ali ljudi ne mogu promijeniti svoj stav dovoljno brzo.”

Drugi tvrde da su generali prevarili naivne trupe nakon što su poslani na bojišnicu sa zahrđalim oružjem i 60 godina starim tenkovima. No, unatoč zastarjeloj artiljeriji ruske vojske, bolesni predsjednik još uvijek očajnički želi zacementirati svoje mjesto u povijesti.

“Poruka je: ‘Ne zaboravite, Ukrajina nema pravo poraziti nas. Dobavljajući oružje, samo odgađate propast Ukrajine”, govore izvori.

Što je s njegovim zdravljem?

Jedino što Putina može zaustaviti je njegovo zdravlje. Primijećen je kako pravi grimase dok je pokušavao zadržati prisebnost tijekom sastanka s bjeloruskim diktatorom Aleksandrom Lukašenkom ovog tjedna.

Izvješća već dugo sugeriraju da Putin pati od ozbiljnih bolesti uključujući rak abdomena, ranu Parkinsonovu bolest i shizoafektivni poremećaj.

Bilo je zapadnih tvrdnji o Putinovu zdravlju, osobito od bivšeg šefa MI6-a Richarda Dearlovea, koji je rekao da se ruski čelnik suočava sa slanjem u sanatorij i da će otići do 2023. zbog zdravstvenih problema.

Ovaj tjedan politolog Valery Solovey ustvrdio je da se Putinovo stanje “dramatično pogoršava”. Također je ustvrdio da je Putinovo tajno zdravstveno stanje utjecalo na njegovu prosudbu o ratu.

Ruski neovisni medij Proekt sugerirao je da je Putin stalno okružen vrhunskim ruskim liječnicima, uključujući specijaliste za rak, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari