RENATO POLOGNA

Putinov divovski stol zabavlja društvene mreže, javio se i majstor koji ga je izradio: ‘Odmah sam ga prepoznao’

Izvor: Twitter

Kaže da bi jedan takav stol danas koštao oko 100 tisuća eura

Šest metara dugačak bijeli stol s tri potpornja koji se nalazi u Putinovu uredu posljednjih nekoliko dana zabavlja svjetsku javnost i to zato što ruskog predsjednika posjećuju svjetski dužnici koji pritom uvijek sjede na njemu suprotnoj strani, dakle šest metara daleko od njega.

Od prvog dana veljače sjedio je tamo mađarski premijer, Viktor Orban, ali i francuski predsjednik Emmanuel Macron te sada i njemački kancelar, Olaf Scholz.

Svi ti posjeti rezultirali su brojnim internetskim pošalicama, a u nekom trenutku stol je pretvoren i u klackalicu, baš dok na suprotnim stranama sjede francuski i ruski predsjednik i razgovaraju o napetostima s Ukrajinom.

Fokus javnosti na sam stol zabavlja i stolara koji ga je izradio, još prije 25 godina.

Renato Pologna, za The Telegraph govori da je stol izradio za Putinovog prethodnika Borisa Jeljcina. “Prepoznao sam ga čim sam ga vidio”, kaže Pologna pa tvrdi kako je uvijek emotivan kada vidi da je njegov rad dio nečeg tako važnog. Veseli ga, govori, što stol potiče kreativnost, ali se nada i da će pregovorima između Zapada i Moskve donijeti sreću.

Istaknuo je potom kako je stol napravio dok je od 1995. do 1997. radio na projektu za jednu od četiri palače Kremlja, a još tada mjere osiguranja bile su stroge. U palaču su, tvrdi, ulazili s propusnicama, a ništa im nije bilo dozvoljeno fotografirati. Skenirao se, prisjeća se, svaki komad drveta, a ploča je, otkriva, izrađena od jednog dijela. To mu je dakako otežavalo posao.

Zaključuje naposljetku kako bi jedan takav stol danas koštao oko 100 tisuća eura pa dodaje da je radio namještaj i za arapske šeike i malezijske sultane, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari