RAGIRANJE

Hrvatska pošta: “Naknade za gotovinski platni promet povećane su prije više od pola godine i to za svega 1 posto”

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Iz Hrvatske pošte stiglo je reagiranje na objavu Riportala pod naslovom „FINA i HP podigle naknade računa i do 60%, kažu: ‘Nismo socijalna ustanova!’“

Reagiranje pristiglo iz Hrvatska pošte prenosimo u cijelosti:

“Na riportal.hr 15. veljače 2022. objavljen je članak  „FINA i HP podigle naknade računa i do 60%, kažu: ‘Nismo socijalna ustanova!’“ (https://riportal.net.hr/video-fina-i-hp-podigle-naknade-racuna-i-do-60-kazu-nismo-socijalna-ustanova/).

Cjenik kojim su povišeni iznosi naknade za gotovinski plati promet na snazi je od srpnja 2021., odnosno više od pola godine. Stavljanje tog poskupljenja u današnji kontekst zlonamjerno je i senzacionalističko prikazivanje teme.

Na sličan način prikazano je i poskupljenje naknade za plaćanje računa. Naime, korisnik koji plaća račun od 400 kuna od srpnja prošle godine platit će ukupno 411,44 kuna, dok je prije srpnja 2021. to iznosilo 407,20 kuna. Za korisnika je ukupni trošak tog računa porastao svega 1%.

Također želimo naglasit da Hrvatska pošta ima sklopljene ugovore s brojnim partnerima te se naknada ne naplaćuje prilikom plaćanja računa za čak 320 ugovornih partnera. Popis ugovornih partnera možete provjeriti na internetskoj stranici Hrvatske pošte: https://www.posta.hr/placanje-bez-naknade-161/161., stoji u reagiranju kojeg potpisuje Ured za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari