VEĆ DESETLJEĆIMA

Putinova vojska gubi ogroman broj tenkova: ‘Imaju grešku koja ih čini vrlo ranjivima!’

Twitter

Problem se odnosi na način skladištenja streljiva za tenkove

Rusija je izgubila na stotine svojih tenkova od početka ruske na invazije na Ukrajinu, a britanski ministar obrane Ben Wallace u ponedjeljak naveo da su ih izgubili čak 580. Točan broj u ovom trenutku nije poznat, prenose RTL Vijesti.

Wallace također navodi da su problemi uočeni kod ruskih tenkova još jedan pokazatelj da ruska invazija na Ukrajinu ne teče kako je planira.

No, problemi s kojima se Moskav suočava nadilaze sam broj tenkova koje su ruske snage izgubile. Stručnjaci kažu da slike s bojnog polja pokazuju da ruski tenkovi imaju kvar za koji zapadne vojske znaju desetljećima, a zbog kojeg je ruske tenkove lakše uništiti. Moskva je, kažu, trebala predvidjeti takav problem.

VIDEO DANA:

Problem se odnosi na način skladištenja streljiva za tenkove. Za razliku od modernih zapadnih tenkova, ruski imaju više granata unutar svojih kupola, što ih čini vrlo ranjivima jer čak i neizravni pogodak može pokrenuti lančanu reakciju zbog koje eksplodira cijelo njihovo skladište streljiva u kojem se može nalaziti i 40 granata, piše CNN.

Udar može biti toliko razoiran da može raznijeti kupolu tenka visoku kao dvokatnu zgradu, kao što se može vidjeti u snimkama objavljenim na društvenim mrežama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari