'DAVAO SAM IM NA RUKE'

Radi u Njemačkoj, a djeci ostao dužan 37 tisuća eura alimentacije

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tužiteljstvo za njega traži osam mjeseci zatvora. Kazna se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo i ako u roku od jedne godine ispuni obvezu izdržavanja

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv oca troje djece iz Draganića zbog zanemarivanja djece, koji je bio na privremenom radu u Njemačkoj. Muškarac navodno nije platio 37 tisuća eura alimentacije, odnosno nije je plaćao šest godina, piše KAportal.

Tužiteljstvo za njega traži osam mjeseci zatvora. Kazna se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo, odnosno ako u roku od jedne godine popravi počinjenu štetu kaznenim djelom te ispuni obvezu izdržavanja uz pomoć nadležnog tijela.

Otac tvrdi da to nije istina već da je novac davao na ruke. Za nešto ima pisani trag, za nešto nema. U međuvremenu je, tvrdi, dogovorio sa suprugom da više ne daje novac, već da djeci kupuje potrepštine.

Njegova bivša supruga kaže da alimentaciju nije plaćao otkako su se razveli početkom 2018. godine ni za jedno od troje djece, niti je doprinosio na bilo koji drugi način. Djeca su ga posjetila prvi puta prije dvije godine i to na inicijativu Centra za socijalnu skrb. Supruga kaže da je njegov argument neplaćanja alimentacije bio taj što je njoj bio uplaćivan dječji doplatak od 500 eura, pa je on smatrao da je time bila izvršena njegova obveza, prenosi Danas.hr.

Tužitelji smatraju da je otac pristojno zarađivao u Njemačkoj, ali nije doprinosio za djecu. Nisu mu povjerovali da je povremeno davao novac na ruke, a za druge uplate preko računa nije imao nikakve potvrde, piše KAportal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari