DETALJI NESVAKIDAŠNJE AKCIJE

Video | Ravnateljica NP Paklenica: ‘Djevojčica rođena u parku imat će doživotni besplatni ulaz’

U lugarnici Nacionalnog parka Paklenica na svijet je stigla djevojčica. Mlada majka iz Luksemburga i beba su dobro te se nalaze u zadarskoj bolnici. Nezaboravno je to iskustvo i priča koju će spašavatelji HGSS-a, djelatnici Nacionalnog parka Paklenica, ali i novopečeni roditelji još dugo prepričavati

Uživo iz Zadra javila se RTL-ova reporterka Nikolina Radić s detaljima oko nesvakidašnjeg poroda u Nacionalnom parku Paklenica. Istaknula je da su majka i beba dobro. One će u rodilištu provesti tri dana nakon čega će ići svojim kućama.

A o tome koliko je bila zahtjevna ova akcija razgovarala je s ravnateljicom Nacionalnog parka Paklenica, Natalijom Andačić.

“Kod nas je jučer jako uzbudljiv dan. Naš kolega koji radi na ulaznoj recepciji jer koordinirao cijelu akciju”, istaknula je i dodala da je dojava stigla od kolege iz lugarnice da se žena porađa, a ubrzo je i rodila. Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja su brzo intervenirali i otišli do lugarnice, a u timu su imali liječnicu koja je zbrinula mladu rodilju.

Andačić prepričava da se sve odigralo jako brzo. “Velika sreća je što se na terenu našla i ginekologinja koja je odmah pomogla”, dodala je.

Zatim su majka i beba transportirane do hitne medicinske pomoći.

“Lugarnica se nalazi na 390 metara nadmorske visine i potrebno je sat i pol’ hoda do objekta”, istaknula je ravnateljica Nacionalnog parka. Tijekom akcije su angažirane sve službe koje su put prošle u samo sat vremena jer su se trudili da s opremom što prije stignu do rodilje.

HGSS je inače stalno u parku gdje imaju i bazu što se pokazalo dragocjeno u ovom slučaju. “Unutar našeg centra u kanjonu Velike Paklenice uredili smo prostorije za članove HGSS-a gdje oni dežuraju i mogu intervenirati unutar zlatnog sata što je prilično bitno”, kazala je Andačić.

Naposljetku je otkrila kako su se djelatnici parka odmah dogovorili kako će za djevojčicu rođenu u njihovom parku osigurati doživotan besplatan ulaz. “Pozivamo njezine roditelje da nas posjete kad djevojčica naraste”, zaključila je, donosi RTL-ov Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari