ISPRAVAK

Reakcija Nikoline Brajković na članak o odlasku Miroslava Škore

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nikolina Brajković je putem odvjetničkog ureda poslala reakciju na članak što ga je Riportal 3. kolovoza prenio s portala Index.hr koji ga je preuzeo iz lista Nacional.

Nacional: Škoru je političke karijere koštala fatalna plavokosa suradnica?!

U nastavku donosimo reakciju Nikoline Brajković:

Informacije iznijete i objavljene dana 03. kolovoza 2021. godine u 11:04 na Internet portalu https://riportal.net.hr u članku pod nazivom „ Škoru je političke karijere koštala fatalna plavokosa suradnica? Kupovao joj luksuzne poklone na račun stranke ” bez naznačenog autora netočne su i neosnovane pa je tako netočno i neosnovano:

– Da je fatalna plavokosa suradnica (pri čemu se referira na Nikolinu Brajković) Miroslava Škoru koštala političke karijere i da joj je kupovao luksuzne poklone na račun stranke

– Da je zbog još uvijek posve nerazjašnjenog odnosa s bliskom suradnicom Nikolinim Brajković (25) Miroslav Škoro morao odstupiti s funkcije predsjednika Domovinskog pokreta

– Daje Nikolinu Brajković Miroslav Škoro povukao u Sabor

– Da su posljednjih nekoliko mjeseci samo Nikolina Brajković i Miroslav Škoro imali pristup službenim karticama Domovinskog pokreta, te uvid u stanje na stranačkom računu i da se naknadno otkrilo da su novac trošili bez adekvatne kontrole

– Da je Nikolina Brajković dobila na poklon luksuznu narukvicu plaćenu novcem stranke

– Da je Nikolina Brajković dobila više poklona, pri čemu su neki bili skupocjeni, poput jedne luksuzne narukvice renomiranog svjetskog proizvođača, pri čemu je sve to platila upravo stranka

– Da je praktički došlo do toga da je Nikolina Brajković postala osoba kojoj su se trebali polagati računi kad su članovi stranke odlazili na službena putovanja. Da bez njenog odobrenja praktički nitko nije mogao na službeni put. A da je paradoks bio u tomu da se znatan dio proračunskih naknada, koje se stranci isplaćuju na ime stečenih saborskih ili vijećničkih mandata na lokalnim izborima tiče upravo naknada za političko djelovanje koje je u najužoj vezi s putovanjima po terenu. Pa se počelo ispostavljati da oni koji su svojim izbornim rezultatima taj novac stranci i osigurali sada za svoj politički rad na terenu trebaju dobiti odobrenje od Škorine bliske suradnice.

– Da Nikolina Brajković ima nerazjašnjeni odnos s Miroslavom Škorom i da je nerazjašnjeni odnos Nikoline Brajković i Miroslava Škore jedan od razloga zbog kojeg je Miroslav Škoro bio prisiljen dati ostavku na funkciju predsjednika

– Da su službenu karticu stranke imali samo Miroslav Škoro i njegova suradnica Nikolina Brajković

– Da računovodstvo stranke nije primijetilo kupovanje skupocjene narukvice Škorinoj mladoj suradnici (pri čemu se referira na Nikolinu Brajković) jer su službenu karticu stranke imali samo Škoro i ta njegova suradnica. Daje njih dvoje sve držalo za sebe.

Naime, netočno se i neosnovano spornim navodima opisuje priroda odnosa gospodice Nikoline Brajković i gospodina Miroslava Škore, njihovo sudjelovanje u stranci Domovinski pokret i posao koji su za nju obavljali.

Također je potpuno pogrešno opisana priroda odnosa gospođice Nikoline Brajković i gospodina Miroslava Škore jer su isti u isključivo poslovnom odnosu te taj odnos nije uzrok odlaska Miroslava Škore iz stranke Domovinski pokret.

Dakle, kako je prethodno rečeno, gospođica Nikolina Brajković je s Miroslavom Škorom u strogo poslovnom odnosu, te se stoga ne radi o nerazjašnjenom odnosu koji bi bio bitan za političko djelovanje gospodina Miroslava Škore. Nadalje se ističe, da gospođica Nikolina Brajković i gospodin Miroslav Škoro nikada nisu, ni na koji način, oštetili stranku Domovinski pokret, nikada nisu trošili novac stranke, a kamoli na nedozvoljene načine i svaka radnja koju su poduzeli bila je poznata cjelokupnom vodstvu stranke.

Također je potpuno neistinito da su gospođica Nikolina Brajković i gospodin Miroslav Škoro vodili financije stranke, da je financijska situacija skrivana ostalim članovima stranke, da ostali članovi stranke nisu nisu imali pristup bankovnim izvodima i karticama stranke kao i to da su gospođici Nikolini Brajković novcem stranke kupovani skupocjeni darovi. Naime, gospođica Nikolina Brajković uopće nije imala utjecaj niti je donosila odluke vezano uz plaćanje bilo kakvih računa stranke, nije koristila nikakvu karticu stranke i nenamjenski trošila njezin novac. Pojašnjava se da je gospođica Nikolina Brajković samo fizički vršila plaćanja na način da je po nalogu sebi nadređene osobe (koja nije bio Miroslav Škoro) i po njegovoj izričitoj uputi plaćala račune i nikada nije raspolagala novcem stranke.

Naglašava se da su i gospođica Nikolina Brajković i gospodin Miroslav Škoro pošteno, marljivo i savjesno sudjelovali u radu stranke i nikada ju nisu na bilo koji način ugrozili. Nastavno se ističe, kako je opisan nezakonit i nemoralan način rada i postupanja gospođice Nikoline Brajković, a kako se to navodi u spornom članku, potpuno stran njoj kao osobi i svemu što je u životu radila, radi i za što se zalaže.

Dakle, citirani sporni navodi ne odgovaraju istini, te se objavom navedenih netočnih i neosnovanih navoda naštetilo obiteljskim, prijateljskim i poslovnim odnosima gospođice Nikoline Brajković, njezinom dostojanstvu, ugledu i časti, a u svakodnevnom životu joj je stvoren niz teških neugodnosti, te joj je nanesena ogromna šteta.“, stoji u reakciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari