REPORTERKA KOJA JE UDARALA IZBJEGLICE: „Uhvatila me panika, nisam rasist“

Mađarska reporterka Petra Laszlo, koja je početkom tjedna snimljena kako podmeće nogu i udara sirijske izbjeglice dok pokušavaju prijeći mađarsku granicu kod mjesta Roszke, što je izazvalo zgražanje cijelog svijeta, a o čemu smo pisali OVDJE, brani se od optužbi za rasizam i tvrdi da ju je “uhvatila panika”, prenosi u petak britanski list “Guardian”.

Petra Laszlo je u pismu koje je uputila desno orijentiranim dnevnim novinama Magyar Nemzet priznala kako je u šoku još od incidenta, ali je porekla optužbe za rasizam. Dodala je kako ne može vjerovati da je napravila to što je napravila.

petra2

“Kamera je snimala, stotine migranata probilo je policijski kordon, jedan od njih se zaletio prema meni i ja sam se preplašila”, napisala je u pismu novinama.

“Onda je nešto puklo u meni… Pomislila sam da sam napadnuta i da se moram obraniti. Nije lako donijeti dobru odluku u vrijeme kad su ljudi u panici”, dodala je.

Laszlo prihvaća odgovornost za njene akcije, ali tvrdi kako nije bezosjećajni rasist koji udara djecu. “Ne zaslužujem da se protiv mene pokreće politički lov na vještice, niti da mi se prijeti smrću”, napisala je.

“Ja sam samo nezaposlena majka male djece koja je donijela krivu odluku. Zaista mi je žao”, kaje se Laszlo koja je dobila otkaz nakon što je svijet obišla snimka u kojoj izbjeglicama podmeće nogu. Laszlo bi zbog svog čina mogla odgovarati i na sudu, a kriminalistička istraga protiv nje već je otvorena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja