LRH prodaje pet vila u Opatiji, Lovranu i Medveji, uključujući vilu Zagreb u središtu Opatije

Tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) objavila je u petak u nekim dnevnim novinama poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekoliko nekretnina u vlasništvu te tvrtke – pet vila u Opatiji, Lovranu i Medveji, tri razvojna projekta u Lovranu te još tri poslovna prostora na liburnijskom području.

Na prodaju je ponuđena vila Zagreb u središtu Opatije, lovranske vile Danica, Lauriana i Zagreb te vila Medveja u Medveji.

Riječ je o kućama s dvorištem ili okućnicom izgrađenima u prvoj polovici 20-tog stoljeća, u blizini mora.

Od razvojnih projekata ponuđeni su »Bungalovi i zemljište uz vilu Magnolija« u Lovranu, odnosno zemljište na kojem su izgrađeni manja stambena zgrada i četiri bungalova. Na tom području, prema prostorno-planskoj dokumetaciji, određena je zona turističke namjene i predviđena izgradnja hotela maksimalnog kapaciteta 200 ležajeva, uz minimalnu kategoriju od tri zvjezdice, prenosi Hina.

LRH traži kupce za još dva projekta na lovranskom području, »Kompleks Splendid«, zemljište s tri samostojeća objekta – hotelom Splendid, vilom Fani i depandansom hotela u zoni turističke namjene, te projekt »Vila Marina«, vila u poslovno stambenoj, tj. pretežito stambenoj zoni.

Potencijalnim kupcima ponuđena su i tri poslovna prostora – bivša središnja praonica u Lovranu te po jedan poslovni prostor u Medveji i Opatiji.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju fizičke i pravne osobe u Hrvatskoj, ponude mogu podnijeti najkasnije do 1. listopada, do 14 sati, a kriterij za odabir najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cijena, stoji pozivu iz LRH.

Do kasno poslijepodne iz LRH nisu odgovorili na upite o razlozima prodaje tih nekretnina.

LRH na području Opatijske rivijere objedinjuje 15 hotela, autokamp i nekoliko vila.

Najveći pojedinačni dioničar LRH je SN Holding koji ima 61,85 posto dionica, Nova Liburnija ima 25 posto plus jednu dionicu (riječ je o tvrtki koja upravlja kontrolnim paketom dionica LRH koje su u vlasništvu grada Opatije te općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga), mali dioničari 9,42 posto te CERP 3,73 posto dionica.

LRH je pak najveći, 93,26-postotni dioničar u Hotelima Cavtat, a koji u stopostotnom vlasništvu imaju tvrtku Hoteli Metropol iz Portoroža, prenosi Hina.

Potkraj kolovoza Glavna skupština LRH prihvatila je plan podjele LRH i izdvajanje nove tvrtke LRH Hoteli Cavtat nakon čega LRH nastavlja upravljati liburnijskim hotelima, a LRH Hoteli Cavtat hotelima u Cavtatu i Portorožu. kraj teksta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari