TIJEKOM UTAKMICE OTVORENJA

Reporterka opljačkana u Katru tijekom live prijenosa. Ostala zatečena reakcijom policije

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Zabilježeno je da je na stadionima postavljeno oko 15.000 kamera za prepoznavanje lica, a ovaj incident je drugi na stalno rastućem popisu incidenata koji su doživjeli novinari posljednjih dana

Argentinska TV reporterka ostala je zatečena odgovorom katarske policije nakon što je opljačkana tijekom otvaranja Svjetskog prvenstva 2022., javlja Mirror.

Turnir je i službeno započeo u nedjelju navečer kada su domaćini završili porazom 2-0 od Ekvadora. U pripremama za otvaranje utakmice, argentinska novinarka Dominique Metzger vodila je izravni prijenos iz Corniche područja u Dohi.

Naime, tijekom emitiranja ukradeni su predmeti iz njezine torbice. Pljačku je prijavila lokalnoj policiji i ostala zbunjena njihovim odgovorom na incident.

“Otišla sam u postaju i tada su počele kulturološke razlike. Policajka mi je rekla: ‘Imamo kamere visoke tehnologije posvuda i locirat ćemo ga s detekcijom lica. Što želiš da pravosudni sustav učini kada ga pronađemo?”, ispričala je.

Ostala je zbunjena izjavom te je zatražila dodatno pojašnjenje.

“Kakvu pravdu želite? Koju kaznu želite da mu izreknemo? Želite li da bude osuđen na pet godina zatvora? Želite li da bude deportiran?”, dodala je.

Metzger nije tražila konkretnu kaznu i jednostavno je odgovorila da želi da se njezini izgubljeni predmeti sigurno vrate. Ostaje za vidjeti je li novinarka dobila svoje stvari natrag ili ne, ali katarske vlasti su pokušale smanjiti kriminal na turniru. Zabilježeno je da je na stadionima postavljeno oko 15.000 kamera za prepoznavanje lica. Incident s Metzgerom drugi je na stalno rastućem popisu incidenata koji su doživjeli novinari posljednjih dana, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari