KUPUJU SVE GENERACIJE

Riječani navalili na 55 tisuća litara piva koje se prodaje u pola cijene!

Foto: Pixell

Najveća pivovara Primorsko-goranske županije u koju je svojevremeno investirano 100 milijuna kuna, prije nekoliko mjeseci otišla je u stečaj, a 45 radnika ostalo je bez posla i dijela svojih plaća.

Jednima smrkne – drugima svane jer u stečajnoj masi našlo se i oko 55 tisuća litara piva – koje je sada moguće kupiti u pola cijene. Red za pivo kao da se dijeli besplatno. Nije baš tako, ali cijene su niže od uobičajenih pa su na Kukuljanovo privukle brojne ljubitelje piva. Ne kupuje se na komad, pišu Vijesti.hr

Plaćanje je moguće samo gotovinom. Zagrebačka obitelj koja ima kuću u Selcu radi zalihu. Ona bira čaše, on vrstu piva.

”Popijem si čašu, kriglu ovu pivice i to je to”, rekla je Ankica Katalenić.

”Super, super, bit će za ljeto”, kazao je Vlado Katalenić.

Kupuju sve generacije, a birati se može između desetak vrsta. Od svake su u petak imali po bar pet paleta s 800 boca.

”Sada smo znači nakon tri tj. četiri radna dana, ostali na maksimum jedna paleta od vrste”, rekao je prodavač Dominik Konestabo.

Pivo je ispod cijene zbog kraćeg roka trajanja. Neke vrijede do travnja, neke do lipnja, ali najkasnije do kraja godine. Najviše su pojeftinile limenke, s 9 na 5 i pol kuna.

”Naša najpopularnija i dok je bilo najjeftinija piva je otišla za dva i pol sata, mi smo planirali da će biti barem jedno dva tjedna”, kazao je Konestabo.

Pompozno najavljivana, velika strana investicija, ipak se nije održala. Bavarska pivovara na Kukuljanovu je uložila sto milijuna kuna, ali otišla je u stečaj. Radnici se nadaju svojim neisplaćenim plaćama, a baš bi ova prodaja mogla u tome pomoći.

”Uzeli smo tri vrste piva, svako po svom guštu, drago nam je, radi toga smo u biti i došli jer smo čuli da će radnici dobiti plaće od toga, kako se prodaju ove zalihe”, rekla je Antonela Pleše.

”Uzeo sam znači svijetlo pivo, lager, pa isplativo je, naravno”, kazao je Dalibor Fućak.

Zalihe su drastično smanjene, ukratko- još malo pa nestalo! Jer uglavnom, pivo se kupuje na kašete. A kupci ne brinu što se pojedinima opasno bliži kraj roka trajanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari