TEŠKA JESEN

Video | Riječanima na jesen prijeti veliko poskupljenje vode: Vodovodu struja porasla s 6,9 na 30,5 milijuna kuna!

Direktor riječkog vodovoda rekao je da će s odlukom o poskupljenju čekati objavu Vlade o cijenama energenata

Zbog poskupljenja struje u riječkom vodovodu, iz kojeg su objavili da su im računi skuplji čak četiri i pol puta, građani Rijeke uskoro će skuplje plaćati vodu.

Hoće li to biti već ove jeseni ili iduće godine ovisi prije svega o Vladinim mjerama koje se još čekaju. U riječkom vodovodu već sada su izračunali da su njihovi troškovi vode itekako poskupjeli. U Rijeci je reporterka RTL-a Ida Balen koja je razgovarala s direktorom vodovoda.

Na pitanje kako to da je u riječkom vodovodu toliko porasla cijena struje, kaže Andrej Marochini odgovara da oni nisu jedini.

“To je slučaj svih mojih kolega su se bavili nabavom električne energije ove godine. Činjenica je da smo mi do sada imali dvogodišnji ugovor za električnu energiju. Sada smo znali da će doći do povećanja električne energije. Išli smo s jednogodišnjom nabavom i moram reći da smo stvarno zatečeni, da umjesto dosadašnjih 6 milijuna i 900 tisuća kuna, što je bio godišnji ugovor, smo dobili ugovor na 30 milijuna i 500 tisuća kuna”, rekao je.

Novi su ugovor potpisali prošlog tjedna, a na pitanje jesu li imali bolje ponude rekao je da su dobili samo jednu ponudu.

“Nismo imali nikakvih opcija oko izbora ili oko ne donošenja odluke o nabavci električne energije”, rekao je.

“Ovog časa neću kalkulirati koliko će se povećati cijena vode, odlučili smo da ćemo pričekati odluku Vlade RH vezanu uz dugoročno i održivo povećanje cijena energenata, pa kada to u 9. ili 10. mjesecu Vlada donese uzeti ćemo sve te parametre u obzir i vidjeti koliko će biti povećanje cijene vodnih usluga“, rekao je Marochini, izvještava Ida Balen za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari