Riječanin Kristian Čarapić izabran za potpredsjednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske

U Novinarskom domu u Zagrebu jučer je održana 11. izborna konvencija Foruma mladih SDP-a Hrvatske na kojoj je izabrano novo vodstvo

Photo : Davorin Visnjic/pixsell

Drugi mandat nastavlja predsjednica Biljana Gaća, uz potpredsjednike Hrvoja Novaka i Riječanina Kristiana Čarapića.

Forumaši su izrazili podršku i pozvali na štrajk u ponedjeljak, koji organiziraju prosvjetni radnici.

Donesena je i Rezolucija o nasilju nad mladima i prekarnom radu u kojoj se jasno detektira ključne višestruke oblike nasilja nad mladima, ali i drugim članovima društva, posebno onog koje vrši sustav.

“O nasilju treba govoriti jasno i glasno, razlog je vrlo jednostavan. U društvu nasilja bilo tko od nas može postati i biti žrtva. U društvu nasilja razara se povjerenje, stabilnost, sigurnost. U takvom društvu nema napretka,” poručili su iz Foruma mladih. Drugi dio Rezolucije govori o eksploataciji mlade radne snage kroz nesigurne oblike rada, iskorištavanje studentskih ugovora od strane poslodavaca, niske cijene rada i sl.

Photo : Davorin Visnjic/pixsell

“Svojim mladenačkim buntom i argumentiranom kritičnošću isticat ćemo nepravdu i nuditi rješenja i svoja promišljanja. Stoga, svim nastojanjima koja žele umanjiti ljudska prava, koja ne cijene rad, ne štite slabijeg i koja ugrožavaju druge i drugačije, jasno poručujemo – neće vam to proći!“ istaknula je predsjednica Foruma mladih – Biljana Gaća.

Prisutnima su se obratili Davor Bernardić i Zlatko Komadina.

Photo : Davorin Visnjic/pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari