TEŠKA PREKO 700 KILOGRAMA

Galerija | Riječki ronioci pomogli u uklonjanju mine iz Drugog svjetskog rata u pulskoj luci

Eksplozivna naprava teška preko 700 kilograma pronađena je prije nekoliko mjeseci

Akcija uklanjanja i uništenja podmorničke mine iz Drugog svjetskog rata uspješno je provedena u pulskoj luci u nedjelju ujutro.

Eksplozivna naprava pronađena je prije nekoliko mjeseci u moru na dubini od oko šest metara.

Akcija je trajala oko sat i pol. Protueksplozijski ronioci Interventne jedinice policije Pula spustili su se na oko šest metara dubine, osigurali minu i uz pomoć balona podignuli je na površinu mora. Prebačena je na kopno, a potom na kamionu, uz policijsku pratnju, odvezena na Marleru radi uništenja u kontroliranim i sigurnim uvjetima.

Riječ je o torpednoj mini veličine 2,30 metara, opsega 53 centimetara i težine 737 kilograma, od čega eksplozivni naboj čini 535 kilograma. To nije klasični torpedo koji ima vlastiti pogon već mina koja se izbacuje iz broda ili podmornice.

Uz ronioce Interventne jedinice policije Pula, u akciji su sudjelovali i policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, djelatnici Jedinice specijalne i interventne policije Split, pomorska policija i druge ustrojstvene jedinice Policijske uprave istarske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari