Riječkim dobitnicima Državne nagrade „Ivan Filipović” zahvala Grada Rijeke

U Salonu Grad Rijeke održan je prijam i uručenje priznanja ovogodišnjim dobitnicima Državne nagrade „Ivan Filipović”, Jadranki Tomljanović iz Dječjeg vrtića Rijeka, prof.dr.sc. Jasminki Zloković s Filozofskog fakulteta u Rijeci i prof.dr.sc. Saši Ostojiću s Medicinskog fakulteta u Rijeci

Dobitnike ove prestižne nagrade primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj.

Gradonačelnik Obersnel zahvalio je ovogodišnjim dobitnicima, Jadranki Tomljanović, Jasminki Zloković i Saši Ostojiću, na izuzetnom doprinosu i angažmanu koji u njihovim zanimanjima nadilazi onaj profesionalni.

Gradonačelnik je dodao kako smatra da je raditi s mladim ljudima i prenositi im svoje znanje jedan od najljepših profesionalnih izazova. Zaključio je kako su ovakve nagrade poticaj ne samo za njihove dobitnike već i za one koji stvaraju okvire odgojno-obrazovnog sustava. Gradonačelnik je dobitnicima uručio medaljon na kojem je utisnut lik zaštitnika grada Rijeke, Svetoga Vida.

Nagradu “Ivan Filipović” dodjeljuje Republika Hrvatska, a priprema Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i to za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti te predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Dodjeljuje se nagrada za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu. (grad rijeka)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari