UPOZORENJE IZ HZZO-a: Ne nasjedajte na lažne pozive o besplatnim pregledima

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih “privatnih klinika”, koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a, te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i pritom nude zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate, telefonski ili na kućnim adresama, prenosi Hina.

Naime, iz HZZO-a su potvrdili kako su posljednjih dana dobili dojavu jednog osiguranika o telefonskom pozivu iz privatne klinike koja kao navodni ugovorni partner HZZO-a nudi besplatan pregled, a nakon toga pojavljuju se na kućnoj adresi tražeći novac.

Zaprimili su i više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

HZZO napominje da poslove ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje obavljaju isključivo u svojim ispostavama i područnim službama, nikako ne na kućnim adresama, te da se njihovi djelatnici ne bave preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i aparata.

Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata i usluga. Pozivaju građane da ovakve pokušaje prijevare prijave policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari