Riječkim novinarima Sanji Modrić, Ivi Črnjar Ivančan i Ranku Stojancu godišnje nagrade HND-a!

Foto: Facebook

Hrvoje Krešić novinar godine, Sanji Modrić nagrada za životno djelo

U povodu Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja, u Novinarskom domu u Zagrebu dodijeljene su novinarske nagrade Hrvatskog novinarskog društva za najbolje radove objavljene u 2018. godini. Nagrade su dodijeljene u devet kategorija, a nagrađeno je devet novinara.

Odlukom članova Hrvatskog novinarskog društva, ovogodišnju titulu novinara godine ponio je novinar N1 televizije Hrvoje Krešić. Od 566 članova HND-a, koliko ih je ove godine glasalo – bilo putem glasačkih listića bilo elektroničkim putem – Krešiću je glas dalo njih 166. Za istu je nagradu Ocjenjivački odbor nominirao i novinara Indexa Ilka Ćimića, koji je dobio 146 glasova, novinarku RTL televizije Damiru Gregoret, koja je osvojila 143 glasa, i novinara N1 Televizije Domagoja Novokmeta, za kojeg je glasalo 86 kolega.

Nagradu za životno djelo Otokar Keršovani Ocjenjivački odbor odlučio je dodijeliti dugogodišnjoj novinarki Novog lista Sanji Modrić.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobio je novinar Mario Pušić za tekst „Ušli župnik, paroh i hodža u kafić…“ objavljen 10. svibnja 2018. u Jutarnjem listu. Ocjenjivačku skupinu za pisano novinarstvo činili su Kristina Turčin (predsjednica), Davor Krile, Božena Matijević, Igor Mikulić, Ana Raić-Knežević, Denis Romac i Saša Zinaja.

Ista ocjenjivačka skupina dodijelila je i nagradu Nikša Antonini za novinsku fotografiju za 2018. godinu, i to Robertu Aniću, fotoreporteru Pixsella, za fotografiju „Mlaka“ snimljenu tijekom lanjskih katastrofalnih poplava u Jasenovcu.

Nagrada Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo ove je godine otišla u ruke novinarke HRT-a Radio Rijeke Ive Črnjar Ivančan. Odlučila je tako Ocjenjivačka skupina za radijsko novinarstvo u kojoj su bili Daniel Berdais, kao predsjednik, te Momir Divjak, Saša Ljubičić, Silvija Šeparović i Barbara Vid.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nagrada Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo pripala je novinaru N1 Televizije Ranku Stojancu za izvještavanje o krizi u brodogradilištima Uljanik i 3. maj. U Ocjenjivačkoj skupini za televizijsko novinarstvo bili su Marina Barukčić Stričević (predsjednica), Goran Flauder, Jure Ožić Bebek, Siniša Pavić i Mladen Stubljar.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ista ocjenjivačka skupina odlučila je da Nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić za 2018. godinu dobivaju Goran Bunjevac i Milan Živković za snimateljski prilog „Samo je jedan Mrvica“ emitiran u emisiji „Puls“ Hrvatske televizije.

Najbolji u kategoriji internetskog novinarstva 2018. godine bili su novinari Ilko Ćimić i Oriana Ivković Novokmet. Ocjenjivačka skupina – u kojoj su bili Dora Kršul (predsjednica), Goran Borković, Jasmin Klarić, Tomislava Sila i Petar Vidov – odlučila im je dodijeliti nagradu Marija Jurić Zagorka za seriju tekstova o aferi „Hotmail“ i „grupi Borg“ objavljenih tijekom 2018. godine na portalu Index.hr.

Nagradu, pak, za istraživačko novinarstvo Jasna Babić – koju dodjeljuje Ocjenjivački odbor što ga čine sve četiri ocjenjivačke skupine – dobili su također Ilko Ćimić i Oriana Ivković Novokmet.

Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva za radove objavljene u 2018. godini natjecalo se 102 novinara. Za nagradu Nikša Antonini za najbolju novinsku fotografiju prijavljeno je bilo 13 autora, dok je za Nagradu Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad na televiziji konkuriralo njih 10.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

U kategoriji najzapaženijih novinarskih radova Marija Jurić Zagorka za nagradu za televizijsko novinarstvo ukupno je bilo 22 kandidatkinja i kandidata, za pisano novinarstvo 14, radijsko 9, a za internetsko 11. Za Nagradu Jasna Babić za istraživačko novinarstvo stiglo je devet prijava, a sedam kolega bilo je u konkurenciji za Nagradu za životno djelo Otokar Keršovani.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja