PROGNOZA VREMENA

Rijeka jutros okupana kišom, za dijelove zemlje upaljen narančasti meteoalarm. Evo kada bi trebali ponovno vidjeti sunce

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

DHMZ navodi da nas danas u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno izraženim. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho

Nakon jučerašnjeg prekrasnog ljetnog dana u Istri i na Kvarnetu, danas dijametralno drugačija priča. U zoru su se nad Kvarner i Istru nadvili kišonosni oblaci i počelo je grmljavinsko nevrijeme.

“Kiša i obilježili su jutro u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu. U kratko vrijeme lokalno je pala veća količina kiše : Senj 30 mm, Rijeka 27 mm, Malinska 23 mm, Delnice 20 mm, Rab 16 mm”, objavio je DHMZ.

Dokle će ovo trajati?

Zbog grmljavinske oluje praćenom jakim i olujnim vjetrom, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upalio je narančasti meteoalarm, upozoravajući da je vrijeme opasno.

S druge strane, osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka regija pod žutim su meteoalarmom i to zbog izraženih pljuskova s grmljavinom.

Zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću te Velebitskom kanalu prijeti mjestimice kratkotrajno jaka bura i sjeverni vjetar.

Inače, DHMZ navodi da nas danas u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno izraženim. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, ponegdje do umjeren sjeverni, uz pljuskove prolazno i jak.

Na Jadranu će puhati južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom dijelu i bura, a u Dalmaciji navečer sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na moru između 28 i 33 °C.

POGLEDAJTE VIDEO: Nedjelja okupana kišom, no prema kraju dana sve više sunca

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari