NAPOKON?

RIJEKA U CRVENOM! Danas će biti pakleno vruće, a sutra nas čeka velika promjena vremena

Danas većinom sunčano, vruće i vrlo vruće, nerijetko i sparno. Prema kraju dana ponegdje jači razvoj oblaka te mjestimični pljuskovi s grmljavinom, lokalno i izraženiji, uglavnom u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i jugo, poslijepodne ponegdje moguće jako. U noći će na sjeveru zemlje okrenuti na sjeverac. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 32 do 38 stupnjeva Celzijevih, piše Index.

U Rijeci, Splitu i Dubrovniku vrlo je velika opasnost od toplinskih valova, vrućina ni u ponedjeljak neće popustiti, izvijestili su u nedjelju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Vrlo velika opasnost od toplinskih valova očekuje se u Rijeci i Splitu u ponedjeljak, a u Dubrovniku u ponedjeljak i u utorak.

Prognoza po regijama

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, uz slab vjetar. Najniža temperatura između 17 i 20°C, a najviša dnevna oko 36°C, prognozira za HRT Dunja Plačko-Vršnak.

Vruće, uz temperaturu između 34 i 36°C, bit će i u središnjoj Hrvatskoj. No bit će oblačnije, osobito poslijepodne, pa će biti i sparno, a prema kraju dana i u noći uz umjeren do jak razvoj oblaka u sjevernim krajevima mogući su lokalni pljuskovi, ponegdje i izraženiji.

VIDEO DANA:

Mala vjerojatnost za lokalne pljuskove navečer i u noći postoji i u gorskim krajevima, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Do tada će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, vruće i sparno. Na sjevernom Jadranu će većinom sunčano vrijeme i vrućinu pratiti umjereno, navečer i jako jugo koje će donijeti nevrijeme i kišu, uz malo do umjereno valovito more, temperature između 25 i 28 °C.

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće bit će u Dalmaciji. I dalje najtoplije u unutrašnjosti, uz temperaturu oko 38 °C. Najniža temperatura zraka ipak će ponegdje biti niža od 20 °C, što se ne može reći za obalu i otoke, jer će biti još jedna vrlo topla noć. Umjereno jugo prema kraju će dana jačati.

Jugo će puhati i na jugu Hrvatske, uz sunčano i vruće, u zaobalju i vrlo vruće vrijeme. Malo valovito more zagrijalo se na 27 – 28 °C.

Jaka promjena

Promjena stiže u utorak, uz postupno jače naoblačenje, mjestimičnu kišu te lokalno izraženije pljuskove i osjetan pad temperature zraka. U mnogim kopnenim krajevima bit će i za oko 10 °C hladnije nego proteklih dana. Promjenljivo i nestabilno i u srijedu, ali se sa zapada do kraja dana očekuje prestanak kiše i razvedravanje.

Na Jadranu kiša, lokalno i izraženiji pljuskovi u utorak će najprije zahvatiti sjeverni i dio srednjeg Jadrana, a u srijedu i Dalmaciju. Zbog pljuskovitog karaktera oborine, kiša ponegdje može i izostati. U utorak će zapuhati jaka, podno Velebita i olujna bura koja će se u srijedu proširiti duž obale, te u četvrtak oslabjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari