LJETNO NEVRIJEME

Rijeku zahvatilo pravo ljetno nevrijeme s ugodnim temperaturama; Meterolozi već najavljuju šesti toplinski val!

¸Foto: Riportal - M.L.

Nakon toplinskog vala i jednog od najtoplijih desetodnevnih razdoblja u povijesti mjerenja između 7. i 16. kolovoza, ponegdje čak i rekordno toplog, kao primjerice u Kninu i Splitu – slijedi brza, nagla i kratkotrajna, ali prilično žestoka promjena vremena, lokalno i uz olujna nevremena, najavljuje Zoran Vakula za HRT.

Već u noći na utorak te posebice tijekom utorka bit će čestih, mjestimice i obilnih pljuskova s grmljavinom, ponegdje i tučom, a uglavnom su na Jadranu moguće i pijavice. Naravno, u mnogim će krajevima zapuhati i prolazno jak, na udare vjerojatno i olujni vjetar, a najjača i najdugotrajnija bit će bura na sjevernom Jadranu, osobito podno Velebita, gdje će biti i ograničenja u prometu, piše Index.

Pritom će u većini Hrvatske prilično osvježiti, ponajviše u sjevernim kopnenim krajevima, gdje će poslijepodnevna temperatura zraka biti i za više od 10°C niža nego u ponedjeljak.

VIDEO DANA:

Zbog nevremena je za cijelu Hrvatsku izdano upozorenje Meteoalarma.

U srijedu slijedi stabilizacija vremena, poslijepodne i slabljenje bure. No ponegdje će još biti kiše i grmljavine, osobito na južnom i dijelu srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju.

Od četvrtka pak opet većinom suho, sunčano i toplije, ponegdje i vruće – najprije u južnijim hrvatskim krajevima, za vikend i u sjevernijima. Od kraja tjedna izgledan je i novi toplinski val, šesti po redu ovogodišnji, javlja meteorologinja N1 Tea Blažević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari