BIZARNO

Pobjegla iz zatvora i ostavila za sobom jednoipol mjesečnu bebu; Za ženom raspisana tjeralica!

Photo: Davor Puklavec/24sata

Iz Požege nam stiže vijest o nevjerojatnom bijegu iz zatvora! Jedna je zatvorenica uspjela pobjeći iz kaznionice kroz zid srušen u nedavnom olujnom nevremenu. U  zatvoru je iza sebe je ostavila svoju jednomjesečnu bebu, a potraga za odbjeglom mlađom ženom je u tijeku. 

Olujno nevrijeme prije mjesec i pol dana srušilo je vanjski zid zatvora u Požegi. Danas na tom mjestu, dužine tri autobusa, umjesto zida stoji zaštitna mreža. Okolnosti bijega mlade zatvorenice nisu poznate, No moguće je da je upravo taj zid – vidjela kao izlaz

Prvi neobični momenat u ovom bijegu koji je obavijen velom tajne je taj da se uopće ne zna mjesto gdje je zatvorenica prešla na slobodu. Možda upravo na ovom mjestu gdje se prije nalazio zid a sada ova zaštitna mreža, jer kada se ona bolje pogleda to je itekako moguće. No ono što je još zanimljivije je datum koji je zatvorenica odabrala za bijeg. Peti osmi ili Dan pobjede kada je iskoristila očitu pogrešku u radu, nesmotrenost, nepažnju dvije djelatnice zatvora u Požegi.

Više u videoprilogu RTL-a:

Ostavile otvorena vrata

Doznajemo, službenice koje rade na osiguranju pod nepoznatim okolnostima, ostavile su otvorena vrata kaznionice.

“Kaznionica u Požegi utvrdila je propuste u radu dviju službenica Odsjeka osiguranja kaznionice za žene protiv kojih se pokreće stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti”, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Ovaj je bijeg otvorio pitanja stanja i sigurnosti naših zatvora.

Je li to prvi bijeg iz zatvora u Požegi? 

„Ne znam stvarno. Bilo je jednom, ali to je bilo prije sedam, osam godina“, otkrio je Josip iz Požege.

Je li se zid trebao prije popraviti? 

„To svakako.”

„Danas što god hoćete da popravite, ja sam u takvoj situaciji morate prvo tražiti građevinske dozvole“, rekao je Krunoslav iz Požege.

Zar i zatvor isto?

“Vi mislite da ne mora?”

Zatvorenica je otprije poznata policiji, a kazna zatvora koju je služila do bijega određena joj je zbog imovinskih delikata, odnosno krađe. No u ovom filmskom bijegu iznenađujućim obratima nije kraj.

Drugi šokantni trenutak u ovoj priči je da je zatvorenica svoju kaznu zatvora izdržavala u odjelu za rodilje. Kada je pobjegla, tamo je ostavila svoju jednoipolmjesečnu bebu.

Centar za socijalnu skrb preuzeo je skrb o djetetu. A jeli zatvorenica svoj bijeg planirala ili jednostavno iskoristila splet okolnosti ne zna se, a ne zna se ni kako je dijete mogla ostaviti i pobjeći jer samo finale krije još iznenađenja.

I zadnji, apsolutno nevjerojatni dio ove priče je da je zatvorenici koja je pobjegla i ostavila svoje dijete u zatvoru, do odsluženja kazne ostalo svega dva mjeseca.

Zatvorenica je još u bijegu a za njom je raspisana i tjeralica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari