OD 8. PROSINCA DO 7. SIJEČNJA

Riportal na Adventu u Trstu: Posjetili smo Božićni sajam, provjerili cijene i uživali u ‘našem Trstu’. Pogledajte fotografije!

Advent u Trstu uz mirise tradicionalnih kolača, ukusne delicije i kuhano vino obavezno je odredište za sve ljubitelje blagdanske atmosfere kojima Trst nije predaleko odredište

Trst, za mnoge jedan od najljepših gradova Italije i Europe, grad bure i Barcolane, u predbožićno vrijeme odiše posebnim šarmom. I ove godine svojim posjetiteljima pružit će čarobni Advent na nekoliko lokacija.

Božićna čarolija započinje od Piazze Sant’ Antonio i završava na Piazzi della Borsa, u neposrednoj blizini Piazze Unità d’Italia. Više od 70 izlagača u adventskim kućicama nudi svoje lokalne proizvode – od kruha, sireva, maslina do miomirisnih začina.

Našle su se tu i tipične talijanske slastice, svima dobro znani torrone mandorlato, cannoli, a mjesto na štandu zauzele su i putica i presnitz, tradicionalne tršćanske slastice.

Šetnja Adventskim sajmom

Šetnja Adventskim sajmom može poslužiti i kao dobra inspiracija za kupnju darova jer sajam nudi tipično božićnu ponudu poput šalova, kapa, rukavica i ostalih prigodnih proizvoda i suvenira.

Naravno, tu je i neizostavna gastroponuda. Porciju fritula ili palačinki ovdje ćete platiti 5 eura, kuhano vino od 3 do 4 eura.

Pljeskavice i ćevapi u lepinji odavno su prešli granicu pa su se tako našli i na tršćanskom Adventu. Za porciju ovog balkanskog specijaliteta trebat će izdvojiti 12 eura. U ponudi su i tipični talijanski slasni zalogajčići poput raznih ribljih namaza koje možemo dobiti po cijeni od 4,5 eura.

Za one najmlađe na Piazzi Ponterosso je postavljeno klizalište, tu je i vrtuljak kao i kućica rezervirana za zabavu djece.

Božićni sajam u Trstu otvorio je svoja vrata 8. prosinca 2023. a uveseljavat će Tršćane i njihove goste sve do 7. siječnja 2024. godine. (M.M.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari