Photo:Marin Tironi/PIXSELL

Učenik koji odbija nositi masku, a u tome ga podržavaju roditelji i nekolicina prosvjednika, ni jučer nije ušao u školu. Nakon što su prosvjednici ušli u prostor dvorišta škole – ravnatelj je pozvao policiju tako da je red, uz zaštitare, održavala i interventna policija. 

Na teren je stigla i dječja pravobraniteljica, a u školu je došao i župan krapinsko-zagorske županije. Prosvjednici su se razišli oko 15 sati. Zaštitari ostaju dok posljednji učenik ne napusti školu.

Voditelj službe policije PU krapinsko-zagorske za Novu TV je rekao da su policijske ophodnje na terenu, u neposrednoj blizini, u slučaju da bude potrebe za intervencijom. Izvanredno stanje u školi traje već gotovo tjedan dana pa je policija već podnijela dosta prekršajnih prijava.

“Dosad smo ukupno podnijeli 26 prekršajnih prijava. Jednu za kršenje javnog reda i mira, pet prijava zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, sedam iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i 13 prijava iz Zakona o osobnoj iskaznici”, rekao je Krušlin.

Roditelji učenika su prijavljeni zbog prekršaja Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

“Slijedom toga smo i roditelje djeteta prijavili, a s obzirom na to da dijete nije prekršajno odgovorno, obavijestili smo i nadležni Centar za socijalnu skrb”, rekao je Krušlin, prenosi Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari