DOBRO JE ZNATI

Rupa na cesti ili ‘ležeći policajac’ vam je oštetio auto? Evo kako ćete naplatiti štetu

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Do većih oštećenja ceste posebice dolazi u proljeće, osobito nakon jakih i dugotrajnih zima

Kada se naleti na “jaču” udarnu rupu ili oštećeni uspornik odnosno “ležeći policajac”, šteta na automobilu je neizbježna, a zna dovesti i do prometne nezgode.

Željka Hlinka, pravna savjetnica Garancijskog fonda u Hrvatskom uredu za osiguranje, kaže da je u slučaju oštećenja vozila zbog rupe na cesti, “ležećeg policajca” i ostale infrastrukture, potrebno prijaviti nadležnoj policijskoj postaji.

“Također, treba utvrditi oštećenja na vozilu i to tako da se vlasnik vozila obrati osiguravajućem društvu u kojem ima sklopljen ugovor (policu) o osiguranju od automobilske odgovornosti, gdje će procjenitelj šteta sačiniti izvid štete, popisati oštećenja i fotografirati vozilo”, kazala je Hlinka za Reviju HAK i dodala da za te radnje vlasnik vozila može angažirati i prometnog vještaka.

Potrebno je utvrditi upravitelja ceste na kojoj je nastalo oštećenje vozila te istom podnijeti odštetni zahtjev, savjetuju u Hrvatskom uredu za osiguranje a prenose Vijesti.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari