SULUDE IGRE

Ruska državna TV opisala koliko bi dugo nuklearni projektil ‘Sotona 2’ letio do Londona, Berlina, Pariza!

Twitter

Zastupnik Dume Jevgenij Popov je upozorio da Velika Britanija također ima nuklearno oružje. A nije ona jedina nuklearna sila na zapadu

Na ruskoj državnoj televiziji ”Russia 1” voditeljica Olga Skabejeva i zastupnik Dume Aleksej Žuravljov, razgovarali su u koliko bi sekundi interkontinentalnom balističkom projektilu Sarmat, zvan i Sotona II, trebalo da stigne do prijestolnica Velike Britanije, Njemačke i Francuske, zemalja koje isporučuju oružje u Ukrajinu, javlja Ukrajinska Pravda.

Rusija tvrde da može uništiti područje veličine Francuske ili Teksasa. Prema američkim izvorima smatra se da bi Rusija takve projektile mogla opremiti s deset ili više nuklearnih bojevih glava.

“Jedan Sarmat i to je to – Britansko otočje je postojalo, Britansko otočje više ne postoji. Ozbiljan sam”, rekao je Žuravljevov.

Zastupnik Dume Jevgenij Popov  je upozorio da Velika Britanija također ima nuklearno oružje, a u slučaju da Rusija iskoristi projektil Sarmat, “nitko neće preživjeti, nitko neće ostati na planetu”.

“Nikad ne reci nikad”, odgovorio je Žuravljevov.

Skabejeva je navela je da je vrijeme leta Sarmata od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza – 200 sekundi, a do Londona – 202 sekunde, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari