PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Video | Kakvo će nam biti vrijeme za 1. maj? Često ćemo pogledavati prema nebu!

Još danas sunčano i suho, zatim nam stiže promjena: Idućih dana slijedi nam promjenjivo i nestabilno uz kišu

Predah od oborina trajat će još samo danas. Naime, slabi nam anticiklona, a približava nam se vlažniji zrak sa zapada kontinenta koji će destabilizirati atmosferu idućih dana.

1. maj na otvorenome suh svakako u Dalmaciji, do poslijepodneva u Slavoniji i Lici, dok u zapadnim područjima već od jutra može biti mjestimične kiše, a popodne u unutrašnjosti i grmljavine.

SUBOTA

Prijepodne u većini krajeva sunčano pa i potpuno vedro. Još samo u ranim jutarnjim satima može biti pojačane, na udare jake bure, a ubrzo će i oslabjeti. Jutro za nijansu svježije, ali ubrzo će rasti temperatura.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje pretežno sunčano, iako će prolazno biti umjerenog razvoja oblaka. Uz tek slab sjeveroistočni vjetar bit će i još malo ugodnije nego jučer.

Slično i na istoku zemlje, pretežno sunčano, a razvoj oblaka bit će nešto izraženiji oko slavonskog gorja. Temperatura oko 21 °C.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, tek pokoji oblak u zaobalju uz granicu s BiH. Bura će potpuno oslabjeti, a zapuhat će slab do umjeren vjetar s mora. Bit će tako toplo, lokalno moguće i do 24, 25 °C.

Na sjevernom Jadranu još uvijek dosta sunca. U gorskim područjima umjerena naoblaka. Znatno mirnije nego danas, čak i u Velebitskom kanalu, a izostankom bure bit će i osjetno toplije.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi nam u unutrašnjosti opet jedno promjenjivo i nestabilno razdoblje. Bit će to česta izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, a svakodnevno će pasti barem malo kiše ili prolazno kakav pljusak, osobito u nedjelju i ponedjeljak kada mogu biti izraženiji i praćeni grmljavinom. No, temperatura bez veće promjene, uobičajena za početak svibnja.

IDUĆIH DANA NA MORU

Promjenjivo i na Jadranu, ali uz nešto više sunčanog vremena. U nedjelju će se naoblačiti na sjevernom dijelu, a u ponedjeljak pokojeg pljuska može biti duž cijele obale. Zatim kiša samo sporadična, češća u drugom dijelu tjedna kada će zapuhati jugo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari