PRELIJEVANJE RATA?

Ruska raketa pala na zemlju blisku NATO savezu, Putin približava svijet rubu trećeg svjetskog rata

Foto: Twitter

Niz eksplozija čuo se u ponedjeljak ujutro u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, rekli su Reutersovi očevici u gradu, dok su regionalne vlasti u sjevernoj, istočnoj i središnjoj Ukrajini također izvijestile o raketnim napadima.

Rusija je posljednjih tjedana pojačala raketne napade na Ukrajinu nakon što je okrivila Kijev za eksploziju koja je oštetila Krimski most.

Iznad Kijeva se mogao vidjeti dim nakon više od 10 eksplozija, rekli su očevici, a u dijelovima grada nestalo je struje i pala je mreža mobilne telefonije.

Ihor Terehov, gradonačelnik Harkiva, rekao je da su grad pogodile dvije rakete koje su gađale “objekt ključne infrastrukture”. Eksplozije su zabilježene i u gradovima Zaporižja i Čerkasi.

“Ruski gubitnici nastavljaju ratovati protiv civilnih objekata”, napisao je Andrij Jermak, predstojnik ureda predsjednika Volodimira Zelenskog, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

U međuvremenu, stigla je vijest da je jedna od ruskih raketa pala na Moldaviju. Nexta javlja da je pala u selo Naslavcea na sjeveru te zemlje, dok Kyiv post navodi da je riječ o raketi koju je srušila ukrajinska protuzračna obrana.

Srećom, nitko nije ozlijeđen, a evo što još kažu iz tamošnjeg ministarstva unutarnjih poslova.

“Nema ozlijeđenih, ali su prozori na nekoliko kuća razbijeni kada je granata pala na sjeverni dio sela”, navodi se u priopćenju ministarstva, a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari