SMETAJU IM REKLAME

Ruska televizija prekinula prijenos njemačkog derbija: ‘Sport se ne smije miješati s politikom’

Foto: Facebook Borussia Dortmund

Slične se poruke mogu vidjeti i na drugim stadionima u Njemačkoj, a do sada su te reklame bile cenzurirane u prijenosima ruske televizije

Derbi 28. kola Bundeslige između Borussije iz Dortmunda i RB Leipziga završio je pobjedom gostiju 4:1, a zapažen su nastup ostvarili Joško Gvardiol i bivši dinamovac Dani Olmo koji je i postigao četvrti pogodak za svoju momčad, prenose RTL Vijesti.

Ipak, glavna vijest nije nadmoćna pobjeda Leipziga već činjenica da je ruska televizija Match TV u 13. minuti prekinula prijenos zbog toga što su reklame pokraj terena pozivale na zaustavljanje rata u Ukrajini, piše Chicago Popular pozivajući se na Ukraine Now.

“Nažalost, moramo prekinuti prijenos iz razloga koji su izvan naše kontrole. Kako se smatra, sport se ne smije miješati s politikom. Bundesliga to, nažalost, ne prati”, rekao je netom prije prekida prijenosa komentator.

Inače, slične se poruke mogu vidjeti i na drugim stadionima u Njemačkoj, a do sada su te reklame bile cenzurirane u prijenosima ruske televizije.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari