BLIZU GRANICE

Ruske rakete pogodile selo u Poljskoj! Ubijeno je dvoje ljudi

Foto: Facebook/WoW - Wolski o Wojnie

Poljski vatrogasac kazao je kako su vatrogasne službe izašle na teren i kako još nije jasno što se dogodilo

Dvije su osobe poginule u eksploziji u Przewodowu, selu u istočnoj Poljskoj blizu granice s Ukrajinom, priopćili su poljski vatrogasci.

Reuters je naveo izjavu lokalnog vatrogasca Lukasza Kucyja koji je rekao: ‘’Vatrogasci su na licu mjesta, nije jasno što se dogodilo’’.

Foto: Google Maps

Ranije je objavljeno da su dva zalutala projektila pogodila ovo poljsko selo ubivši dvoje ljudi.

The Guardian navodi da je visoki dužnosnik američke obavještajne službe potvrdio da su ruski projektili prešli u Poljsku, članicu NATO-a, ubivši dvoje ljudi.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki navodno je sazvao hitan sastanak s Vladinim odborom za pitanja nacionalne sigurnosti i obrane.

Podsjetimo, Rusija je u utorak zasula projektilima gradove širom Ukrajine u salvi napada koji su uslijedili nakon ponižavajućeg povlačenja iz Hersona, premda ima znakova da se njezine snage povlače na jug još dalje od rijeke Dnjepra, piše RTL Danas.hr.

Artis Pabriks, latvijski ministar obrane, rekao je da se radi o ruskim raketama.

“Moja sućut našoj poljskoj braći po oružju. Zločinački ruski režim ispalio je projektile koji nisu gađali samo ukrajinske civile nego su pali i na teritorij NATO-a u Poljskoj. Latvija u potpunosti stoji uz svoje prijatelje Poljake i osuđuje ovaj zločin”, napisao je Pabriks na Twitteru.

Mađarski dužnosnici također su najavili da će sazvati svoje vijeće za obranu.

Mađarski državni tajnik za međunarodnu komunikaciju i odnose Zoltan Kovacs na Twitteru je napisao: ‘’Kao odgovor na obustavu transporta nafte naftovodom Družba i na projektil koji je pogodio teritorij Poljske, Viktor Orban je za 20 sati sazvao Vijeće za obranu HU’’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari