VANJSKA POLITIKA

Ruski mediji oduševljeni su Milanovićem; Citiraju njegove izjave u vezi Ukrajine na RTL-u

Foto: Pixsell

Milanovićeve izjave dolaze u trenucima napetosti na granici između Rusije i Ukrajine

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ponovo čini se osvaja Ruse svojim izjavama o Ukrajini. Naime kao prva vijest na naslovnici poputinski orijentiranog portala Russia Today bio je Milanovićev intervju na RTL-u.

Dok Ukrajina već dugo ima ambicije da se pridruži Europskoj uniji, neodgovorni dužnosnici u Bruxellesu s prezirom se odnose prema Kijevu, tvrdi hrvatski predsjednik Zoran Milanović, dok u međuvremenu rastu napetosti na ukrajinskoj granici s Rusijom, kako prenosi RT.

Kako navodi RT, hrvatski predsjednik je, gostujući na RTL-u, iznio svoje mišljenje o odnosima Ukrajine sa 27-članim europskim blokom. Prema Milanovićevim riječima, Kijev je “u groznom statusu prema EU, koja se neodgovorno odnosi prema Ukrajini. Od EU nisu dobili ništa, a obećane su im milijarde i milijarde”, pišu RTL Vijesti.

”Ja protiv Ukrajine nema ništa, ali Ukrajina nije članica NATO-a. Mrcvare ju europski birokrati oni isti koji su mrcvarili druge države i prodaju im maglu obećavaju im određeni status. Zemlja je, prema nalazima EU, u vrlo lošem stanju. Nekada su bili razvijeni, sada imaju per capita na razini Kosova. Je li to uspjeh europske politike?”, rekao je Milanović.

VIDEO DANA:

Milanovićeve izjave dolaze u trenucima napetosti na granici između Rusije i Ukrajine, dok zapadni čelnici posljednjih mjeseci optužuju Moskvu za vojno jačanje duž granice uoči invazije, navodi Russia Today.

Ruski portal podsjeća kako je Milanović još ranije prošlog tjedna izjavio da će Zagreb povući svoje vojnike iz kontingenata NATO-a stacioniranih u toj regiji ako situacija preraste u sukob punog razmjera, navodeći da “mi s tim nećemo imati ništa i nemamo ništa”.

Hrvatski predsjednik, navode, rekao da eskalacija napetosti “nema nikakve veze s Ukrajinom ili Rusijom”, nego je ustvrdio da “to ima veze s dinamikom američke unutarnje politike – Joea Bidena i njegove administracije”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari