LOV NA PUTINA

Ruski poduzetnik daje milijun dolara onome tko uhiti Putina!

‘Putin nije ruski predsjednik jer je na vlast došao specijalnim operacijama dizanja stambenih zgrada u zrak u Rusiji’

Alex Konanykhin, ruski je poduzetnik koji je odlučio ponuditi milijun dolara za uhićenje Vladimira Putina.

“Obećavam da ću platiti milijun dolara časnicima koji, poštujući svoju ustavnu dužnost, uhite Putina kao ratnog zločinca prema ruskim i međunarodnim zakonima”, napisao je Konanykhin na društvenim mrežama Facebooku i LinkedInu.

Facebook mu je inače obrisao objavu, ali ponovno je objavio novu, samo bez fotografije. Naime, na fotografiji je bio Putin s natpisom “Traži se: Živ ili mrtav.”

“Putin nije ruski predsjednik jer je na vlast došao specijalnim operacijama dizanja stambenih zgrada u zrak u Rusiji, a zatim prekršio Ustav eliminirajući slobodne izbore i ubijajući svoje protivnike”, stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

Konanykhin ima burnu povijest s ruskom vladom. Prema članku Washington Posta iz 1996., on je studirao na moskovskom Fizičko-tehničkom institutu, ali je napustio studij i otvorio građevinsku zadrugu.

Do svoje 25. godine imao je carstvo od preko 100 tvrtki, a 1992. njegove su tvrtke vrijedile oko 300 milijuna dolara. Nakon toga doživio je uhićenje njega i supruge u SAD-u “zbog uvjeta njihovih američkih viza”, a slučaj je pokrenut jer je prvobitno ruska vlast tvrdila da je pronevjerio 8 milijuna dolara iz Ruske banke.

Na kraju svih suđenja i nagodbi, on je pušten iz pritvora i na kraju je dobio politički azil. Nekoliko godina kasnije ponovno mu je naložena deportacija, a tada želi pobjeći u Kanadu, ali bezuspješno.

Prije više od deset godina osnovao je Transparent Business, koji tvrtkama pomaže upravljati svojom radnom snagom na daljinu, prenosi RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari