NEJASAN UZROK POTONUĆA

Rusko ministarstvo objavilo: Glavni ratni brod Crnomorske flote Moskva je potonuo

Facebook

‘Moskva’ je otpočetka uključena u ukrajinski rat

Glavni ratni brod ruske Crnomorske flote Moskva je potonuoi nalazi se na dnu Crnog mora, javilo je rusko ministarstvo, a prenosi The Guardian

Još uvijek je nejasno je li ga pogodilo ukrajinsko oružje. Vjeruje se da je brod pretrpio značajnu štetu i mislilo se da je krenuo prema Sevastopolju, na Krimu, prije nego što je potonuo. 

Glavni brod ruske crnomorske flote ponos je sovjetske mornarice od porinuća 1983. godine. Moskva 1164 – koja se nekad zvala Slava, dok nakon raspada SSSR-a nije preimenovana – poznata je i kao ubojica nosača aviona. 

Plovilo je 2015. godine bilo stacionirano i uz obalu Sirije kao sredstvo odvraćanja aviona koji su intervenirali u sukobu. Posada broji 510 ljudi. A na palubi je i višenamjenski helikopter. 

“Moskva” je otpočetka uključena u ukrajinski rat. Upravo je taj brod vodio napad na Zmijski otok. A na zahtjev za predajom, Ukrajinci s otoka odgovorili su psovkom. Osim u Crnom moru, Moskva je krstarila uglavnom po Sredozemlju, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari