NOVE CIJENE

Ryanair diže cijene karata: Kasne isporuke novih Boeingovih zrakoplova

Foto: Pexels

Izražena je velika zabrinutost oko kontrole kvalitete novih Boeingovih zrakoplova, što je izazvalo usporavanje brzine proizvodnje. Direktor Ryanaira rekao je novinarima da će ovog ljeta doći do viših cijena karata diljem Europe

Potrošači će se suočiti s višim cijenama karata za letove Ryanaira ovog ljeta zbog kasne isporuke novih Boeingovih zrakoplova, piše BBC.

Izvršni direktor Michael O’Leary rekao je da će odgođena isporuka zrakoplova ograničiti kapacitet za putnike.

Kazao je da bi zbog toga Ryanairove karte ovog ljeta mogle biti skuplje i do 10 posto, te da bi isporuka od 57 Boeinga 737 Max 8200 trebala biti do ožujka, ali tvrtka misli da bi samo 40-45 moglo stići na vrijeme za ljetnu sezonu.

Boeing je pod povećalom od incidenta u siječnju kada su vrata jednog od njegovih mlažnjaka ispala tokom putničkog leta. Putnički let Alaska Airlinea nije nikoga životno ugrozio, ali je izazvao lavinu negativnih komentara.

Izražena je velika zabrinutost oko kontrole kvalitete novih Boeingovih zrakoplova, što je izazvalo usporavanje brzine proizvodnje. O’Leary rekao je novinarima da će ovog ljeta doći do viših cijena karata diljem Europe.

Ryanairova izvorna prognoza za godinu do kraja ožujka 2025. bila je da će prevesti 205 milijuna putnika, u odnosu na 183,5 milijuna u prethodnih 12 mjeseci.

“Sam Boeing je rekao da će ovog ljeta biti 9000 manje slobodnih mjesta zbog kašnjenja u kompaniji”, rekla je Lucy Coutts, direktorica ulaganja u JM Finn.

Raspravljajući o problemima koji su zahvatili američkog proizvođača aviona Boeing, gospodin O’Leary opisao je situaciju tvrtke kao “zbrku”.

Šef Ryanaira je u više navrata podržao top menadžment Boeinga, ali je kritizirao standarde kontrole kvalitete proizvođača aviona.

“Komuniciramo s kupcima da bi se neki rasporedi isporuke mogli promijeniti jer odvajamo potrebno vrijeme kako bismo bili sigurni da je svaki zrakoplov koji isporučimo visoke kvalitete i da ispunjava sve zahtjeve kupaca i regulatorne zahtjeve”, poručio je glasnogovornik Boeinga.

Dodali su da “duboko žale zbog utjecaja koji ovo ima na našeg cijenjenog korisnika Ryanair”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari