UVIJEK SPREMNI

Video | S vatrogascima koji i na Božić rade: ‘Najteže su intervencije u kojima ima i djece’

Osječka Javna vatrogasna postrojna ima i 500 intervencija na godinu, a u ovo blagdansko vrijeme poslali su poseban apel ljudima da paze kako koriste pirotehniku i rasvjetna tijela

Kad poziv zazvoni, vatrogasci izlaze u roku od minute.

U Javno vatrogasnoj postrojbi Osijek ove godine imali su 500 intervencija, ne samo požara, nego kada izlaze i u druge intervencije.

Ivan Inđić, vozač vatrogasaca, kaže nam: “Najteže su uvijek intervencije, bila prometna ili nešto drugo, pogotovo u noći.”

Marko Vuković, također vozač, također otkriva svu težinu posla: “Kad imamo intervencije u kojima sudjeluju mala djeca, to je ono nešto što vjerujem da svakom teško pada.”

No, oni svoj poziv vole, vole pomagati ljudima i drže se zajedno kao obitelj. Četvrti. su po veličini vatrogasna postrojba u Hrvatskoj i opremljeni su za svaku vrstu intervencija.

Boris Nanjan, pomoćnik zapovjednika JVP Grada Osijeka, pojašnjava kako to sve izgleda: “Imamo 24 sata spremne ekipe za izlazak na sve vrste intervencija koje zaista znaju biti različite i zahtijevaju od jedne ovakve polivalentne službe maksimalnu pripremljenost.”

Upozoravaju i da svako vrijeme nosi svoje opasnosti, tako je i Banjan poslao apel građanima: “Pozivam i u ove sada blagdane da se ljudi pametno ponašaju, da paze na to kako koriste i rasvjetna tijela i pirotehniku.”

Vatrogascima je i Božić je radni dan, a pohvale ne zaslužuju samo zbog svog djelovanja nego i jedinstvene čestitke koju su napravili, izvještava Bojan Uranjek za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari