UVIJEK SPREMNI

Video | S vatrogascima koji i na Božić rade: ‘Najteže su intervencije u kojima ima i djece’

Osječka Javna vatrogasna postrojna ima i 500 intervencija na godinu, a u ovo blagdansko vrijeme poslali su poseban apel ljudima da paze kako koriste pirotehniku i rasvjetna tijela

Kad poziv zazvoni, vatrogasci izlaze u roku od minute.

U Javno vatrogasnoj postrojbi Osijek ove godine imali su 500 intervencija, ne samo požara, nego kada izlaze i u druge intervencije.

Ivan Inđić, vozač vatrogasaca, kaže nam: “Najteže su uvijek intervencije, bila prometna ili nešto drugo, pogotovo u noći.”

Marko Vuković, također vozač, također otkriva svu težinu posla: “Kad imamo intervencije u kojima sudjeluju mala djeca, to je ono nešto što vjerujem da svakom teško pada.”

No, oni svoj poziv vole, vole pomagati ljudima i drže se zajedno kao obitelj. Četvrti. su po veličini vatrogasna postrojba u Hrvatskoj i opremljeni su za svaku vrstu intervencija.

Boris Nanjan, pomoćnik zapovjednika JVP Grada Osijeka, pojašnjava kako to sve izgleda: “Imamo 24 sata spremne ekipe za izlazak na sve vrste intervencija koje zaista znaju biti različite i zahtijevaju od jedne ovakve polivalentne službe maksimalnu pripremljenost.”

Upozoravaju i da svako vrijeme nosi svoje opasnosti, tako je i Banjan poslao apel građanima: “Pozivam i u ove sada blagdane da se ljudi pametno ponašaju, da paze na to kako koriste i rasvjetna tijela i pirotehniku.”

Vatrogascima je i Božić je radni dan, a pohvale ne zaslužuju samo zbog svog djelovanja nego i jedinstvene čestitke koju su napravili, izvještava Bojan Uranjek za RTL Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari