Saborska zastupnica iz Rijeke napustila SDP: ‘Stranka je doživjela politički bankrot’

Pridružila se Milanki Opačić, Mariju Habeku, Bojanu Glavaševiću, Zdravku Ronku i drugima

Nastavlje se osipanje saborskog kluba SDP-a. Riječka zastupnica Ana Komparić Devčić poslala je danas matičnoj organizaciji u Rijeci ispisnicu, s pratećim pismom u kojem kaže da odlazi jer je SDP doživio politički bankrot.

Tako se Komparić Devčić pridružila Milanki Opačić, Mariju Habeku, Bojanu Glavaševiću, Zdravku Ronku i drugima koji su napustili stranku zadnjih mjeseci.

Još uvijek nije poznato hoće li se i kojem saborskom klubu pridružiti, ali neki mediji pišu da postoji mogućnost da i ona postane dio kluba Milana Bandića.

Njeno pismo prenosimo u cijelosti:

U skladu sa člankom 27. i 28. Statuta SDP-a, ovim putem, podnošenjem pisane obavijesti, odaslane danas putem elektroničke pošte na službenu adresu: rijeka@sdp.hr , sa današnjim danom istupam iz članstva SDP-a. Moja odluka je neopoziva. U tom smislu molim da me sa današnjim danom brišete iz članstva SDP-a. U SDP-u sam provela dvadeset najljepših godina svog života, u tom vremenu dijelila sam političku strast i entuzijazam sa mnogim kolegama, divnim ljudima sa kojima sam se u SDP-u borila za bolju Hrvatsku, za vrijednosti socijaldemokracije u interesu svih građana Hrvatske, ne dijeleći ljude niti na jedan način.

Nažalost, SDP danas, na čelu sa predsjednikom Davorom Bernardićem i grupacija koja ga je dovela na čelo SDP-a i koja ga još uvijek drži na čelu SDP-a, ona ista koja je rušila Zorana Milanovića dok je SDP bio najjači, duboko je i nepovratno kompromitirala SDP kao stranku i kao političku opciju u Hrvatskoj koja bi građanima trebala biti ozbiljna politička alternativa.

SDP pod sadašnjim rukovodstvom nažalost više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti zbog kojih sam jednom davno ušla u politiku i stranku i koje je SDP sve ove godine zastupao i za koje je dobivao značajnu podršku građana Hrvatske. Kada smo i gubili izbore i silazili sa vlasti, činili smo to uzdignute glave i bez repova, na što sam ponosna.

Evidentno je da su građani Hrvatske i njihovi problemi ovom SDP-u u drugom planu. Sve ono zbog čega su sve ove godine davali podršku i glasali za SDP, više ne postoji. Energija se troši isključivo na pitanja osobnog političkog preživljavanja ljudi koji vode stranku, a koji su odlučili stranku dodatno podijeliti obračunavajući se sa neistomišljenicima i kritičarima u čemu ja ne želim sudjelovati ni na koji način.

U tom smislu, niti se više vidim, niti nalazim, niti želim biti netko tko ovakvom rukovodstvu SDP-a daje legitimitet i time snosi odgovornost za politički bankrot SDP-a.

Bez obzira na okolnosti, zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji svim kolegama i želim vam puno uspjeha u daljnjem političkom radu. Svoj politički rad nastaviti ću kao nezavisna saborska zastupnica, djelujući isključivo prema vlastitim političkim, socijaldemokratskim uvjerenjima u interesu svih građana Hrvatske“, napisala je zastupnica.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari