ZIMSKI UVJETI! Promet je otežan, moguća poledica

Foto: Riportal

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, na širem riječkom području i središnjoj Hrvatskoj

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević zbog snijega nošenog jakim vjetrom vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, izvijestio je HAK.

Vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme.

Kako su pahulje neke dijelove Hrvatske zabijelile još jučer, sniježni pokrivač ponegdje je već soline visine.

Tako na Zavižanu ima 25 centimetara snijega, Gospiću 21, a u NP Plitvička jezera 19 centimetara. Snijega još ima u Ogulinu i Otočcu, desetak centimetara.

Jak vjetar također stvara probleme na prometnicama. Zbog olujnog vjetra od 6,30 sati otvorena je samo za osobna vozila dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionicama Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Od 5:30 sati jutros zimski su uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo i Kikovica. Promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te ostala vozila bez propisane zimske opreme.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom trenutačno nema otvorenih cesta iz unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na brojnim cestama u Lici i Gorskom kotaru.
Vijesti.hr

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari