'TKO POŠTUJE ZAKON U DRŽAVI?'

Sakoman u šoku nakon policijskog izvještaja: ‘Majka pacijenta se trese, mi stojimo iza onoga što smo rekli!’

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL"n "n

MUP je izvijestilo da je događaj u kojem policajci šmrču kokain izmišljen, osvrćući se na nedavno izrečene tvrdnje liječnika za ovisnosti Slavka Sakomana. Doktor kaže da je šokiran sadržajem izvješća

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je izvijestilo da je događaj u kojem policajci šmrču kokain izmišljen, osvrćući se na nedavno izrečene tvrdnje liječnika za ovisnosti Slavka Sakomana. Doktor Sakoman je za N1 komentirao izvještaj policije, kaže da je u šoku. Razgovarao je s majkom pacijenta koja je također sva izvan sebe.

I Sakoman i majka ostaju pri prvotnoj priči.

“Sadržaj izvještaja mi je nevjerojatan. Nazvao sam odmah majku pacijenta, ona je u šoku, sva se trese”, rekao je doktor Sakoman. Dodaje da su policijski službenici jučer došli po njegovog pacijenta.

“Priveli su ga, odveli na policiju, kasnije su ga vratili u stan, on od onda leži, ne govori ništa. Iz izvješća policije se može iščitati da je on rekao da je cijelu priču izmislio da bi opravdao recidiv s kokainom. Što je glupo. Nema osnova, nema motiva za takav obrat. Ne znam je li rekao to pod pritiskom… Ne ulazim u to”, kazao je.

Ističe da mu je i majka pacijenta rekla da ne može vjerovati da je njen sin okrenuo priču i ostaje kod svega što je rekla.

“Kada mi je prvi put pričao o događaju, pričao je samoinicijativno, na ništa ga se nije navodilo, sam je iznosio detalje. Sve je držalo vodu. Dogovorili smo razgovor sutra s majkom, ocem, bratom i njime ako se oporavi, vidjet ćemo što i kako dalje”, rekao je Sakoman za N1.

Policija: ‘Priča je izmišljena’

Iz policije u priopćenju navode da je policija nakon Sakomanova gostovanja 24. siječnja u televizijskoj emisiji gdje je rekao da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policajci na intervenciju donijeli i konzumirali kokain, „odmah poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti”.

Obavili su niz razgovora, “počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain pa i svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovog iskazivanja”.

“Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera, je utvrđeno da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena”.

To je, dodaju, izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, “navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti”.

Također je utvrđeno da je ta osoba “novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile”.

Činjenica da je ova izmišljena priča, prema iskazu kreatora, dodatno “začinjena” obiteljskim odnosom dužnosnika i njegovog člana obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu, navodi MUP.

Pojašnjavaju da je provodeći izvide u konkretnom slučaju, zbog neovisnosti i nepristranosti istraživanja, policija uključivanjem nadležnog državnog odvjetništva osigurala institucionalnu neovisnost prilikom istraživanja.

“Osim opravdanog interesa javnosti, činjenično potvrđivanje ili opovrgavanje ovakvih navoda bilo je u najboljem interesu svih policijskih službenika i službenica koji svoju službu svakodnevno obavljaju časno i profesionalno na dobrobit svih građana RH.

Ovakvim neprofesionalnim istupima pojedinaca, ali i omogućavanjem iznošenja ovakvih navoda u javnost, a bez da je policija prethodno dobila šansu reagirati i istražiti slučaj sukladno pravilima struke, nanijeta je nepopravljiva i nepovratna šteta ugledu policijske službe, a u konačnici ugledu i časti svakog hrvatskog policijskog službenika i službenice”, priopćio je MUP.

‘Tko poštuje zakon u ovoj državi?’

Kasnije se Sakoman obratio medijima.

“Sustav koji tim novcem raspolaže ima najveću moć. Jer se novcem može sve kupiti. Tko poštuje zakon u ovoj državi? Možda netko od njih nije bio na dužnosti. Danas se smatra normalnim da te netko pita hoćeš li crtu, dvije, tri… Žena mi jedino kaže, što ti je to trebalo. Ja sam rekao da nisam to radio iz zabave.”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari