OBRAT U SLUČAJU 'KOKAIN'

Sakoman priznao da je policija u pravu: ‘Sin je izmislio priču radi mame’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ipak, iskoristio je priliku i pobrojati kakvo je stanje oko droge u Hrvatskoj pa naveo da he krovno EU tijelo za pitanje droga objavilo da je Zagreb u 2021. po potrošnji amfetamina našao na prvom mjestu liste od 82 grada, da je Zagreb bio i na prvom mjestu po trovanju kanabisom u radne dane, a na šestom mjestu po trovanju drogom ecstasy i na osmom mjestu po drogiranju kokainom

Nakon što je psihijatar Slavko Sakoman šokirao javnost pričom, koju je čuo od svog pacijenta, da su policajci na intervenciji tijekom Stare godine uzimali kokain, a policija je nakon toga istragom ustvrdila da to nije istina, večeras se medijima ponovno obratio te naveo da povlači svoju priču.

Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

“Hvala na svemu učinjenom za javno dobro. Otac onog mladića me nazvao i rekao nakon razgovora sa sinom da ‘svima’ kažem da je ‘sin izmislio priču radi mame’. Time i moja priča o toj temi prestaje. No moram dodati: Ako Vlada RH smatra da je tom pričom i negiranjem te priče narušen njen ugled, ja Vladi RH poručujem da je njen ugled sigurno bio višestruko teže narušen, kada je krovno EU tijelo za pitanje droga (EMCDDA) u izvješću za 2021. objavilo da se Zagreb te godine po potrošnji amfetamina našao na prvom mjestu liste od 82 grada.

Taj podatak govori da je po trovanju građana drogom i velikom crnom biznisu povezanom s prodajom droga izbio na neslavno prvo mjesto. Ttko je za to odgovoran? Zagreb je bio na prvom mjestu po trovanju kanabisom u radne dane, na šestom mjestu po trovanju drogom ecstasy i na osmom mjestu po drogiranju kokainom.

Pri vrhu smo EU zemalja po korupciji i navlačenju građana (masovnim oglašavanjem) na kockanje. Ovdje se radi o ogromnoj ugrozi zdravlja stotine tisuća građana i gubitku novca a zaradi org kriminala a tom pitanju ni Vlada a biti Sabor nije posvetio niti jednu ozbiljnu raspravu. Time se svakodnevno ruši ugled Vlade RH u očima građana koji financiraju rad te institucije”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari