SAMO U HRVATSKOJ: Na adresu dobio tragikomično porezno rješenje – državi dužan jednu lipu!

Foto: Šibenski portal

Šibenčanin je, poput svih ostalih, dužnika svoj dug, dakle, kovanicu s iscrtanim kukuruzom, Poreznoj upravi dužan uplatiti u roku od 15 dana

Šibenčanima su ovih dana na kućne adrese počela stizati porezna rješenja o porezu na dohodak. Ne bi to bila velika novost da, kao i svake godine, među mnogobrojnim rješenjima ne naiđu i ona koja niste sigurni bi li ih smjestili među komedije ili tragedije.

Među njima je i jedan Šibenčanin kojem je Porezna uprava ispostavila ‘račun’ za 2014. godinu koji kaže kako je državi ostao dužan – slovima – jednu lipu, piše Šibenski portal.

dug2

Šibenčanin je, poput svih ostalih, dužnika svoj dug, dakle, kovanicu s iscrtanim kukuruzom, Poreznoj upravi dužan uplatiti u roku od 15 dana, a ako se ne drži navedenog roka, na taj iznos obračunat će mu se kamate.

dug3

Istovremeno, jedna Šibenčanka zaprimila je porezno rješenje s oprečnim izračunom Porezne uprave i to za 2013. godinu, dodaje Šibenski portal. Njoj je, naime, država dužna i to – slovima – cijele dvije lipe! Kovanicu s vinovom lozom na poleđini, lijepo piše u rješenju, Porezna uprava će joj uplatiti na tekući račun. Blago njoj…
Vijesti.hr
Foto: Šibenski portal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari