ZA EU PROJEKTE

Sanja Udović od Vlade RH zatražila veća izdvajanja za Gorski kotar

Foto: Riportal

Neki EU projekti su izuzetno financijski zahtjevni, pogotovo udio sufinanciranja kojeg moraju osigurati općine i gradovi

Konačni prijedlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma između Vlade RH i Švicarskog saveznog vijeća o provedbi drugog Švicarskog doprinosa odabranim državama članicama Europske unije za smanjenje ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar Europske unije, tzv. Švicarska omotnica, raspravljan je danas na saborskom odboru za regionalni razvoj i fondove Europske unije, javlja saborska zastupnica Sanja Udović iz Kluba zastupnika Socijaldemokrata.

Od ukupne financijske alokacije drugog Švicarskog doprinosa značajan iznos od 23 milijuna CHF rezerviran je za projekte namjenjene području poboljšanja sustava vodoopskrbe i odvodnje u Gorskom kotaru što je pohvalno i potrebno.

Međutim, ovakvi projekti su izuzetno finacijski zahtjevni, pogotovo udio sufinanciranja kojeg moraju osigurati općine i gradovi. Za neke od njih udio vlastitog sufinanciranja može iznosi čitav njihov godišnji proračun.

Jutros sam kao članica Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije tražila da Vlada RH osigura dodatna sredstva za općine i gradove u Gorskom kotaru odnosno smanji njihov udio sufinanciranja kako bi mogli provesti ovako velike investicije u sutavu vodoopskrbe i odvodnje na svom području, poručila je Sanja Udović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari