SASTANAK HDZ-A I MOSTA: Tomislav Karamarko i Božo Petrov potvrdili da će biti potpredsjednici Vlade

Karamarko i Petrov kažu da sada, kada je poznat mandatar, mogu potvrditi i da će oni zauzeti visoka mjesta u vladi. ‘Važno je da nas dvojica pružimo podršku Oreškoviću’, rekao je Karamarko

Nakon sastanka u središtu HDZ-a Tomislav Karamarko je rekao kako je jako zadovoljan načinom na koji su danas vođeni razgovor te da je zaključak svega da i Most i Domoljubna koalicija žele reforme.

“Što se tiče resora, nema ucjena ni podcjenjivanja. Rekli smo ‘ajmo naći najbolje ljude'”, rekao je Karamarko.

Na pitanje kako namjeravaju surađivati sa susjedima, Karamarko kaže da nas je Zoran Milanović posvađao sa svima, no da će sada situacija biti bolja.

“Politika dokazivanja ne znam čega, nije dobra. Nije dobro što se do sada radilo i naravno da će sada biti puno bolja situacija”, rekao je Karmarko.

Karamarko i Petrov kažu da sada, kada je poznat mandatar, mogu potvrditi i da će oni zauzeti visoka mjesta u vladi. Šef HDZ-a kaže kako će on vjerojatno biti zamjenik premijera ili prvi potpredsjednik Vlade, a Petrov će u vladi također imati funkciju potpredsjednika. Petrov je rekao kako se oko nekih stvari još uvijek moraju dogovoriti.

“Važno je da nas dvojica pružimo podršku Oreškoviću”, rekao je Karamarko.

Božo Petrov je nakon sastanka za RTL rekao da je danas izložen prijedlog vlade kojeg je predložila Domoljubna koalicija.

“Postojala je kvalitetna diskusija. S određenim prijedlozima se slažemo jer ih je Most favorizirao tijekom cijele predizborne kampanje. Dakle, jesmo za racionalizaciji i ministarstava i agencija, ali upitno je vrijeme u kojem se to može provesti. Smatramo da ovih 15 dana možda nije dovoljno. Vjerujem da ćemo uskoro definirati vrijeme za to provođenje – hoće lli biti pola godine ili godinu dana, još ne znamo. A uključit ćemo stručnjake i njihove i naše”, rekao je Božo Petrov za RTL.

Sutra u 9 sati se u Mostu organizira sjednica na kojoj će se odlučivati o današnjim prijedlozima.

Upitan hoće li Most odustati od šest ključnih ministarstva koja su prethodno istaknuli da ih priželjkuju, Petrov kaže kako su jasno istaknuli resore za koje smatraju da imaju stručne osoba.

“Nastavljaju se pregovori. Stvari će se znati za tjedan dana”, rekao je Petrov za RTL.

Čelnici HDZ-a i Mosta započeli su u ponedjeljak u 14,30 sati u središnjici HDZ-a pregovore o prijedlozima modela i formiranja nove vlade te prijedlozima podjele resora.

U izaslanstvu Mosta koje je predvodio predsjednik Božo Petrov, došla je većina Mostovih saborskih zastupnika.

Na pitanje zašto na sastanak nije došao i mandatar Tihomir Orešković, kako su to mediji nagađali, Petrov je kazao da ne zna je li mandatar mogao doći zbog svojih obveza.

Petrov je ranije potvrdio kako njegova stranka u pregovorima s HDZ-ovom Domoljubnom koalicijom traži čelne pozicije u ministarstvima unutarnjih poslova, pravosuđa, uprave, gospodarstva, poljoprivrede i zaštite okoliša.

“To su ministarstva za koja imamo stručne osobe i znamo što bi se u njima trebalo točno odraditi da bi stvari funkcionirale bolje u Hrvatskoj. Na tome ćemo i dalje inzistirati”, poručio je Petrov.

Rekao je i kako uvijek postoji mogućnost novih izbora ukoliko se dvije strane ne uspiju dogovoriti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari