TUŽNO

‘Satima ležala pred Traumom. Nisu joj pomogli, a zbog hunjavice moramo u izolaciju. Strašno!’

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Iz bolnice nitko nije izašao da pomogne ženi koja je ležala na pločniku. Kazali su prolaznici neka zove Hitnu

Vremešne žena ležala je okrenuta na bok na pločniku Boškovićeve ulice tik uz ogradu Klinike za Traumatologiju.

Ondje ju je u utorak oko 17 sati zatekla jedna prolaznica na biciklu.

”Skoro sam ženu koja je ležala na pločniku pregazila bicklom. Automatski sam odjurila u bolnicu. Na trijaži je bila doktorica ili sestra, ne znam, i rekla sam joj za gospođu koja leži na pločniku. Znate što mi je odgovorila? Da sam od jutra već 33. koja to prijavljuje te da kao građanin slobodno mogu nazvati Hitnu i ispuniti svoju građansku dužnost. A hitna se nalazi s druge strane zgrade. Pitala sam je glasno u prisustvu još dva pacijenta i tri sestre na porti: ‘Dakle, vi ne smijete otići do žene na cesti i pregledati je?’ Na to mi je gestikulirajući licem odgovorila: ‘Paaaa možemo’. Zatim sam glasno zaključila: ‘Onda očito nećete. I skroz vam je ok da stara žena satima leži ispred bolnice?’

Ništa mi dalje nisu odgovorili jer su bili zaokupljeni uzimanjem podataka od pacijenata s pitanjima oko kovida ”, kaže za Jutarnji list Zagrepčanka koja se nakon šokantnog dijaloga na bolničkoj porti vratila do gospođe koja je ležala i dalje u istoj pozi, nemoćna, na pločniku. Tamo je već bio jedan prolaznik koji je u međuvremenu pozvao Hitnu pomoć i koja je za tri minute došla na mjesto poziva.

Ispričala je da je nesretnica bila pri svijesti, ali dezorijentirana i evidentno zapuštena. Upravo zbog potonje činjenice, kako kaže, da je možda riječ i o beskućnici, djelatnik Hitne joj je ukazao da se “pripazi i da ne prilazi jer da gospođa možda ima buhe”.

”Ljudi radi hunjavice moraju biti u izolaciji i onda im se nadgleda kretanje jer su opasni za društvo, a kad žena leži na cesti ispred bolnice iz nepoznatog razloga to nije apsolutno nikakav problem. Na kraju su mi rekli da im je žao i da to nije u nadležnosti njihove bolnice. Prestrašno. Nikad takvo što nisam doživjela, a ovo je pokazatelj svega u sustavu ove zemlje”, zaključila je prolaznica.

Još se čeka odgovor s pojašnjenjem iz bolnice.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari