Satima nisu radili YouTube, Analytics, Snapchat i drugi servisi: Evo što su rekli u Googleu!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Iz Googlea su se ispričali korisnicima te poručili kako će raditi na unapređenju sustava da se tako nešto ne bi ponovilo

Brojni korisnici diljem svijeta imali su poteškoće s Googleovim servisima. Naime, YouTube, Analytics, Snapchat, Drive, i mnogi drugi alati, bili su nedostupni ili su radili usporeno.

Glavni uzrok problema nastao je u usluzi Google Cloud koja pokreće mnoge druge aplikacije i servise, a izazvala ga je preopterećenost, odnosno zagušenje na mreži, posebice na istočnoj obali SAD-a.

Problemi su započeli oko 21 sat po našem vremenu, a sve je proradilo nekih četiri sata kasnije. Najviše problema imali su korisnici s istočne obale SAD-a te dijelova Europe.

Iz Googlea su se ispričali korisnicima te poručili kako će raditi na unapređenju sustava da se tako nešto ne bi ponovilo.

“Provest ćemo istragu i poboljšati sustave kako bismo spriječili da se ponovno dogodi ovakav incident u sustavu”, rekao je predstavnik tvrtke Google za The Verge.

“Iskreno se ispričavamo svima kojima je ovaj događaj uzrokovao probleme”, dodao je.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari