LOKALNI IZBORI

SDP ZADOVOLJAN Glasovac: Filipović pripadnik nove generacije političara koja stupa na političku scenu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon objave izlaznih anketa za drugi krug lokalnih izbora u četiri najveća grada, koji su pokazali da SDP-ov Marko Filipović vodi u utrci za gradonačelnika Rijeke, u SDP-u su izrazili zadovoljstvo rezultatima jer očekuju da će zadržati sve sredine koje su imali i dobiti neke nove.

Potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac izjavila je da su zadovoljni izlaznim anketama koje govore da je njihov kandidat Marko Filipović izgledan budući gradonačelnik Rijeke.

“To mi je posebno drago jer vidimo da je u Hrvatskoj na nacionalnoj razini svojevrsna smjena generacija, a Filipović je sigurno pripadnik te generacije. Brojni naši gradonačelnici, načelnici i župani su pripadnici nove generacije političara za koje vjerujem da će se naći i na nacionalnoj razini. Drago mi je da smo u prvom krugu na dosta područja opravdali povjerenje iz prethodnog mandata”, rekla je Glasovac.

.Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Očekujemo da ćemo zadržati povjerenje građana svugdje gdje smo ga imali, pri čemu posebno potenciram Sisak i Čakovec, ali i da dobijemo povjerenje gdje do sada nismo imali prilike upravljati. Riječ je o dosta sredina u Splitsko-dalmatinskoj, Zagrebačkoj, Istarskoj i drugim županijama, ali i u Zadru, Varaždinu i drugdje, poručila je.

Na pitanje što u SDP-u slijedi nakon izbora, Glasovac je odgovorila “sutra je novi dan”. “Mi smo velika stranka, prošli smo puno izbora, ima i ugodnih iznenađenja i neugodnih povrataka u stvarnost, no, bitno je s njima se suočiti i iz njih nešto naučiti, nije to ništa katastrofalno”, kazala je.

Filipović potvrdio da Rijeka cijeni socijaldemokraciju

I politička tajnica SDP-a i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović ustvrdila je da su za SDP izlazne ankete očekivane. “U čak tri od četiri grada lijevo-liberalna opcija je prihvatljivija biračima. Drago nam je, što smo i očekivali, da je Filipović potvrdio da je Rijeka slobodan, tolerantan grad koji cijeni socijaldemokraciju i koji je sklon birati konkretno i dati povjerenje novoj, mladoj energiji”, istaknula je Ahmetović.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dodala je kako “nikakvi kandidati iza kojih stoje neke čudne tvorevine u Rijeci ne prolaze”, ma koliko se ti kandidati pokušavali distancirati od nekih konzervativnijih opcija, nisu uspjeli.

“Filipović, za kojeg su govorili da nije prepoznatljiv, u zadnja dva dogradonačelnička mandata stekao je prepoznatljivost uz gradonačelnika Vojka Obersnela. Sada je na njemu da Rijeci udahne novu energiju i omogući joj novi uzlet, to očekujemo od njega”, ustvrdila je politička tajnica SDP-a.

U sjedištu SDP-a u izbornoj večeri pojavila se većina članova Predsjedništva stranke i kandidati koji su izbore riješili već u prvom krugu. Došao je i kandidat stranke za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović, a unatoč tome što rezultati izbora ne pokazuju bitan iskorak SDP-a, raspoloženje je dobro. (hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari