GODINU DANA OD NOĆNE EVAKUACIJE

Šef doma u kojem je umrlo 18 štićenika: ”Zašto bih ja bio odgovoran? Umrlo je par staraca”

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Početkom prošlog mjeseca navršilo se točno godinu dana od mučne noćne evakuacije pod policijskim rotirkama u splitskom Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. U tjednima nakon nje u splitskom je domu s koronavirusom umrlo 18 štićenika.

Ravnatelj Doma, HDZ-ov Ivan Škaričić godinu dana kasnije dao je intervju Večernjem listu.

Na upit osjeća li se odgovornim za smrt 18 štićenika rekao je: “Zašto bih ja bio odgovoran? Pa je li vidite što se sve u svijetu događa? U Hrvatskoj imamo 7000 mrtvih od pandemije, a vi mene pitate jesam li kriv za smrt nekoliko staraca”, rekao je dodavši: Zovite DORH i policiju. Oni rade te izvide još uvijek. Neću ja pričati o tome, prenose Vijesti.hr

Zašto pokušavate opravdati svoje neupitne propuste sa žrtvama koronavirusa u Hrvatskoj?

Ništa ja ne pokušavam. Pogledajte malo što se u svijetu događa. U koliko je samo staračkih domova ušao virus? Vi sad mene zovete nakon godinu dana i želite me okriviti za nečiju smrt. Vi, baš vi gospodine, stavili ste meni metu na čelo. Pucaju na mene sa svih strana.

Tko puca na vas i kojim oružjem? 

Ne puca nitko iz oružja, šalim se. Vi svi koji ste pisali o tom slučaju pokušali ste plasirati ideju da sam ja kao član HDZ-a direktno ubio te ljude. Pa nije ih ubio HDZ nego virus.

Mislite da protupravno natrpane sobe nisu bile uzrok bržeg širenja virusa? Neću uopće više s vama pričati. Zašto? Želite mi prišiti krivnju. Meni, domu, radnicima…

Mislite da protupravno natrpane sobe nisu bile uzrok bržeg širenja virusa? Neću uopće više s vama pričati. Zašto? Želite mi prišiti krivnju. Meni, domu, radnicima…, rekao je Večernjem listu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari