OČEKUJE NAS NOVI VELIKI ŠTRAJK?

Sindikati odbili ponudu Vlade: ‘Dat ćemo im još jednu priliku. Ali, možemo odustati od kupovine jahti i automobila’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Tražimo povećanje osnovice za osam posto od 1. listopada te za još pet posto od 1. siječnja’, piše Net.hr.

Čelnici sindikata javnih službi održali su konferenciju za medije, čija su tema bili rezultati izjašnjavanja o ponudi Vlade RH za povećanje osnovica plaća u javnim službama. Pritom su odbili ponudu vlade za povećanje osnovice za plaće od četiri posto.

“Odbijamo ponudu Vlade, sve su opcije otvorene, sindikalne aktivnosti krenut će u realizaciju, mi pripreme za to radimo duže vrijeme, ali dat ćemo još jednu priliku Vladi da nam da drugu ponudu.

Možemo odustati od kupovine jahti, novih automobila, ali to naši članovi ionako ne kupuju. Trebaju li odustati od kupovine jaja? Ne želim podmetanje kada se saborskim zastupnicima u paketu stavlja rast plaća njima i nama, ja se ne borim za plaće saborskih zastupnika, ali vezati se uz plaću moje spremačice, uz mog stručnog nastavnika koji ima 5500 do 7000, nije ni fer ni pošteno ni zdravorazumski. Ne želimo da se plaže vežu za rast plaća saborskih zastupnika. Želim od Vlade da ne razmišlja o proračunu nego o poštenom odnosi prema svojim zaposlenicima”, rekli su čelnici sindikata javnih službi.

Traže povećanje osnovice za osam posto

Matija Kroflin rekao je kako je Vladin prijedlog povećanja osnovice za plaće za četiri posto od 1. listopada i dva posto od 1. travnja iduće godine je odbijen.

“Tražimo povećanje osnovice za osam posto od 1. listopada te za još pet posto od 1. siječnja. Naš zahtjev je minimum koji očekujemo, situacija je za neke naše članove dramatična. ako uzmete samo kretanje cijena osnovnih živežnih namirnica je prosječno porastao 12,13 posto. Naši članovi jako dobro znaju što se događa u realnom životu. Manje od ovog što tražimo ne može. Mislim da je to sasvim razumno, ne razumijem zašto politika to tako ne percipira. ja sam zbog svih ovih okolnosti uvjeren da ćemo sutra dobit neku bolju ponudu. Sutra ćemo znati što ćemo točno poduzeti kad čujemo što će nam Vlada ponuditi.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views