ŠIRE OVLASTI: Komunalni redari u Hrvatskoj će od sada moći građanima ulaziti u dvorišta i legitimirati ih

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Komunalni redari bi imali odore i službene iskaznice gradske policije s pripadajućom oznakom grada, a to bi bilo jednako za cijelu zemlju

HNS-ov ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, najavio je kako će komunalni redari dobiti puno veće ovlasti od dosadašnji.

Štromar je u pogledu novog Zakona o komunalnom gospodarstvu koji daje šire ovlasti komunalnim redarima kazao da oni neće biti komunalni policajci, dodavši da su do sada redari imali problema u obavljanju svog posla jer nisu mogli legitimirati osobu koja je napravila neki nered u prostoru.

“Sad će to moći i protiv te osobe će moći podnijeti prekršajnu prijavu. Moći će ući u dvorište da utvrde stvarno stanje…”, poručio je Štromar.

Komunalni redari bi imali odore i službene iskaznice gradske policije s pripadajućom oznakom grada, a to bi bilo jednako za cijelu zemlju.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari